Sa srpnjem je, kažu nam dubrovački ugostitelji, započeo, više ne znaju ni sami, koji krug pakla za njihovu branšu.
Osim što rade skraćeno, ne smiju posluživati unutar lokala i epidemiološke su im mjere prepolovile broj stolova, ugostiteljski lokali od 1. srpnja ne smiju posluživati nikoga tko ne sjedi za stolom.
Taman kad je sezona dala naslutiti da će biti sličnija onoj iz 2019. godine, a ne najlošijoj otkad pamte, prošlogodišnjoj, Stožer ih, kažu, demantira.
Zabrana posluživanja gostima koji ne sjede, budu li je se pridržavali, zatvorit će sve lokale na dubrovačkim skalinama. Sve su to ugostiteljski objekti koji većinu stolova imaju unutra, pred lokalom su možda dva ili tri, a glavna "terasa" su im skaline.
Tako su, znatno ograničeni, ušli u punu sezonu.
- Ovo što ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....