Problem koji gosti ovih dana i tjedana ne uočavaju kad sjednu u kafić i od konobara naruče kavu ili neko piće, ugostitelji gledaju iz dana u dan, ali su uglavnom nemoćni. Riječ je o nedostatku radne snage, ponajprije konobara, piše N1.
Taj problem tinja cijele godine, a eskalira ljeti kada mnogi odu raditi na Jadran gdje posla ima više, ali su i plaće veće.
Ugostiteljima u unutrašnjosti Hrvatske tada započnu ljetne more.
“S Jadrana pljušte bolje ponude”
Gordan Šestić, predsjednik Udruge ugostitelja Grada Osijeka, još zimus nam je rekao kako osječki i slavonski ugostitelji sa zebnjom razmišljaju “što će biti kada krenu lukrativne ponude za sezonu i kako će onda zadržati ljude”. No, čini se da je sada stanje i lošije nego što se zimus pretpostavljalo.
“Stanje j...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....