PROCJENE MARINA MEDAKA

UGOSTITELJSTVO PRED SLOMOM 'Čak i da sutra svi kafići i restorani počnu raditi po režimu prije krize, promet bi se u najboljem slučaju prepolovio'

 Davor Pongracic / CROPIX

Državni inspektorat dao je jučer zeleno svjetlo za rad 21 restorana koji su se prilagodili novim jasnim pravilima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i mogu nastaviti dostavljati naručenu hranu. Devet restorana koji ranije nisu bili registrirani za tu djelatnost, ali su svejedno pripremali hranu za dostavu, neće moći nastaviti s radom.

Tako su i u vrijeme zabrane rada ugostiteljskih objekata, restorani koji su se okrenuli dostavi, dobili priliku da ostvare kakve-takve prihode, a ti su prihodi, kazao je za Novi list predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak, na razini pet do šest posto onih prije zatvaranja restorana zbog epidemije koronavirusa.

- Prema našim fiskaliziranim računima tako se može održavati pet do šest posto ranijih prihoda, ali kad se iz te računice maknu ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 14:14