HULIGAN ILI NAVIJAČ?

Uhićeni BBB Marović glumi u ZKM-u, svira i tuče policajce

Nikicu Marovića policija sumnjiči da je na Maksimiru bacio topovski udar koji je izbio oko policajcu Trokteru

ZAGREB - Moj je sin u očima javnosti već osuđen - snuždenim tonom komentirao je Josip Marović uhićenje njegova sina Nikice , kojeg policija sumnjiči da je 1. svibnja, tijekom navijačkih nereda, teško ozlijedio policajca Kristijana Troktera.

Vidljivo uznemiren zbog cijele situacije, dočekao nas je u svojoj obiteljskoj kući, u Furjaničkoj ulici. Da mu je sin priveden istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda Marović je doznao na jedan od neugodnijih načina - preko medija. Vidjevši, kaže, kako su mediji Nikicu etiketirali kao opasnog huligana kojeg se javnost treba kloniti, odlučio je ispričati svoju stranu priče.

- Nisam mislio da će ovo postati tako ozbiljno. Moje dijete nije huligan! Istina jest da je član navijačke skupine Bad Blue Boys i da često ide na nogometne utakmice, ali on je samo strastveni navijač koji inače izbjegava nerede. Pa on već pet godina glumi u Zagrebačkom kazalištu mladih, završio je Glazbenu školu, još mu malo nedostaje da položi i državnu maturu. Zar je to slika nekog huligana?! - objašnjava ogorčeni otac, dok 24-godišnji brat Edvard dodaje kako je sto posto siguran da Nikica nije kriv za ono za što ga sumnjiče.

Bez znakova nervoze

Obitelj kaže da se na Nikici posljednjih dana nije primijetila nikakva nervoza ni nelagoda, sve do trenutka kad je policija objavila fotografije traženih navijača spornog nogometnog derbija.

- Odjednom se ošišao i postao nervozan... Prepao se. Ali, nisam se htio miješati i postavljati pitanja. Nisam znao što ga zapravo muči. Čim sam u medijima ugledao tu fotografiju na kojoj je moj sin zaokružen kao traženi huligan, isti tren sam ga nazvao. A on meni samo kratko: ‘Znam, na putu sam u Heinzelovu. Što ću nego predati se?!’

- Da bude atraktivnije, mediji stalno ističu da je Nikica iz Crne Gore. On se samo rodio tamo, ali nema nikakve veze s Crnom Gorom jer smo se preselili u Zagreb kada je imao dvije godine - otkriva Josip Marović.

Majka Vedrana je, kažu, pod velikim stresom pa obitelj strahuje kako će cijelu situaciju uopće preživjeti. Ona živi u stanu u Trnskom budući da je rastavljena od supruga.

- Moj brat nije budala kakvom ga svi sada prikazuju. Donedavno sam i ja s njim išao na sve Dinamove utakmice, ali sam prestao zbog posla. Vjerujem da će nakon ovakvog iskustva s policijom i Nikica zauvijek reći zbogom odlasku na tekme. Želim naglasiti samo jedno, Nikica se sam predao - poručio je Edvard Marović.

Već je bio prijavljivan

Otac Josip je priznao kako je sinu savjetovao da ne ide na taj derbi Dinamo - Hajduk jer su takve utakmice uvijek potencijalna opasnost. Na njegovu žalost, predviđanja su se i ostvarila. Nikica Marović je u pritvoru jer je osumnjičen da je, bacivši tzv. topovski udar, oslijepio policajca Troktera.

Ne ide mu u prilog ni to što je već prijavljivan policiji radi sukoba, zbog čega mu se sudi.

‘Moja baklja nije eksplodirala’

Bacio sam baklju prema policajcima, ali ta baklja nije odskočila od poda niti je eksplodirala. Zato smatram da ozljeđivanje policajca nema veze s bakljom koju sam ja bacio. Žao mi je što se to dogodilo, postupao sam nepromišljeno, u bijesu koji su kod mene izazvali postupci policije - izjavio je u svojoj obrani 20-godičnji navijač Dinama Nikica Marović.

- Tog dana nisam popio ni cijelo pivo, nisam bio pijan. Baklju sam na stadion unio ispod majice. Nisam stvarao nikakav nered, ali kada je policija uletjela, i ja sam dobio pendrekom po leđima. To me razbjesnilo. Nisam više razmišljao što radim pa sam u bijesu bacio i tu baklju prema policajcima - izjavio je Nikica Marović, priznajući da se dan kasnije ošišao “na nulu” bojeći se da ga policija ne prepozna i poveže s neredima. ( Ž. Petrušić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:14