NAKON PISANJA JUTARNJEG

Uhićenja u Osijeku: Svodnici podvodili i 14-godišnjakinju!

Podsjetimo, policija je prošle godine, nakon tekstova u Jutarnjem listu, žurno demantirala navode o organizirano maloljetničkoj prostituciji

OSIJEK - Tijelo su prodavale za par stotina kuna u osječkim hotelima, autima ili u šumarcima. One su maloljetne štićenice osječkih domova, a među troje svodnika bila je i jedna njihova maloljetna kolegica iz doma. To je potvrdila osječka policija koja je danas i privela Osječanku u dobi od 37 godina i muškarca (26) iz Našica, a sucu za mladež u Osijeku i jednu maloljetnicu.

Trojac je osumnjičen za podvođenje dvije punoljetne djevojke i četiri maloljetnice. Time su se slučajevi maloljetničke prostitucije, o kojima je Jutarnji list prvi pisao još prošle godine, pokazali točnima, a u policiji su se potrudili naglasiti kako međuklijentima maloljetnih prostitutki nema uglednih i poznatih građana.

Među podvođenima je bila i djevojčica koja u vrijeme kada se prostituirala bila mlađa od 14 godina. Kako se ženu iz Osijeka i Našičana tereti za djelo za koje je određena kazna od najmanje pet godina, može se zaključiti da su oboje podvodili istu djevojčicu. Isto tako, neslužbeno smo doznali da su 37-godišnjakinja i maloljetna djevojka iz Osijeka, koje su privedene zbog podvođenja drugih djevojaka, majka i kći.

- Privedene se tereti da su od ožujka 2007. do kolovoza 2010. podvodili 20-godišnjakinju i 22 godišnjakinju iz Osijeka te četiri maloljetnice - rekla je Maja Marić iz osječke policije.

Policija je potvrdila da su tri djevojke koje su pružale seksualne usluge bile štićenice Doma na Vinkovačkoj. Štićenica istog doma je i maloljetnica privedena zbog podvođenja, dok je četvrta podvođena maloljetnica štićenica Doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi Klasje.

Podsjetimo, policija je prošle godine, nakon tekstova u Jutarnjem listu, žurno demantirala navode o organiziranoj maloljetničkoj prostituciji, a aferu su zaključili time što su optužili Osječanina Dragu Pocrnića za širenje lažnih informacija i glasina zbog čega je pritvoren.

Iako se i u sada riješenim slučajevima neke djevojke pojavljuju kod različitih svodnika, policija kaže da nisu utvrdili organizirani lanac, a i dalje su ustrajni u tome da je Pocrnić lagao.

- Neke od djevojaka koje su sada oštećene bile su dio i one priče od prošle godine, no one tijekom 2009. nisu bile spremne u cijelosti dati iskaz policiji. Razlog je bio u osobnoj nelagodi, jer je riječ o osobno neugodnom i sramotnom kaznenom djelu. Sada su pristale na suradnju jer smo došli do dodatnih dokaznih materijala - objasnila je Karmela Martinović-Grčić, šefica Odsjeka za maloljetničku delinkvenciju osječke policije.

Seksualne usluge u hotelima, automobilima i otvorenim prostorima

Istragom je utvrđeno da su se seksualne usluge pružale u hotelima, automobilama i na otvorenim prostorima, a oštećene su za usluge dobivale manje novčane iznose, koji su se kretali do nekoliko stotina kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:55