PROMETNA OPSADA

Ulaz u Karlovac blokiran! Razlog? Otvorenje novog trgovačkog centra

I ne čudi gužva koju je izazvalo otvorenje centra ovog trgovačkog lanca jer je riječ o prvom specijaliziranom centru takve vrste u gradu na četiri rijeke
 Dabijel Tuškan/CROPIX

KARLOVAC - Otvorenje prodajnog centra bauMaxa u Karlovcu, sedmog u Hrvatskoj, a 150. u Europi, od ranih jutarnjih sati gotovo da je prometno paraliziralo Ilovac, ulaz u grad gdje je smješten bauMaxov centar.

Tisuće Karlovčana pohrlilo je i već od 7 sati "zauzelo" parkiralište bauMaxa, a vrhunac navale na novi prodajni centar zbio se oko 11 sati kada je prometna policija u jednom trenutku zaustavila promet prema prodajnom centru zbog čepa koji gotovo blokirao parkiralište.

I ne čudi gužva koju je izazvalo otvorenje centra ovog trgovačkog lanca jer je riječ o prvom specijaliziranom centru takve vrste u gradu na četiri rijeke. Na preko 12000 četvronih metara nudi se preko 30000 artikala iz četiriju područja - gradnje, stanovanja, alata i vrtlarstva, a novost u Karlovcu je i veliki "drive in" koji će posebno obrtnicima i građeviskim tvrtkama olakšati odvoz robe izravno iz prodajnog centra.

Uz činjenicu da u potrazi za kvalitetnim alatom, sanitarijama, pločicama ili, primjerice, cvijećem i robom za uređenje terasa Karlovčani više ne moraju odlaziti u Zagreb, svakako je bitan podatak da je otvaranjem centra bauMax u Karlovcu zaposlio čak 70 djelatnika koji su se tako pridružili timu od preko 10700 bauMaxovih zaposlenika.

Inače, ukupni promet bauMax grupe se u prošloj godini povećao za 7 posto, na 1,5 milijardi eura. Martin Essl, predsjenik uprave bauMaxa, Karlovcu je dobro poznat kao veliki humanista. Naime, još je 2002. godine ispred bečkog Rotary kluba Wien Nordost te uz velike napore karlovačkih rotarijanaca pružio ključan obol najvećem privatnom projektu uklanjanja mina u Hrvatskoj, a je u pet godina u razminiranje karlovačke okolice uloženo preko šest milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 20:59