VJEŽBA ZA 1100 VOJNIKA

Umirovljeni generali Gotovina i Markač na završnom dijelu vježbe Velebit na vojnom poligonu na Slunju

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.10.2018. u 20:05

Karlovac, 141018.
Sveobuhvatna, zdruzena intergranska vjezba svih postrojbi Hrvatske vojske Velebit 18 zdruena snaga, provodi se od 13. do 15. listopada 2018. na vise lokacija u Republici Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od 72 sata. Jedno od mjesta je i vojno vjezbaliste Kupa u Kamenskom pokraj Karlovca gdje se pokazala priprema i savladavanje vodene zapreke kroz izlazak na vodenu zapreku, reakciju na neprijateljsko motrenje iz zraka te prolaz snaga na skelskom i mostnom mjestu prolaza.
Na fotografiji: Vojna vjezba.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

 

Savjetnik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane umirovljeni general Ante Gotovina i umirovljeni general Mladen Markač prisustvovat će u ponedjeljak, 15. listopada 2018., na završnom dijelu vježbe Velebit 18 – združena snaga na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju.

Provedbu vježbe napadnih operacija koju će provesti više desetaka tenkova i oklopljenih vozila, minobacača, helikoptera i aviona - planirana su gađanja iz tenkova, borbenih vozila pješaštva, borbenih oklopnih vozila Patria, Panzer haubice 2000, samohodnih višecjevnih lansera raketa, haubica, helikoptera OH 58 D Kiowa, minobacača, protuoklopnog i osobnog naoružanja na promatračnici "Debela glava" na VP na Slunju promatrat će i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima.

Nositelj vježbe je 2. mehanizirana bojna GROMOVI, Gardijske mehanizirane brigade ojačana mehaniziranom i tenkovskom satnijom iz sastava Gardijske mehanizirane brigade, snagama topništva iz Topničko raketne pukovnije, Bojne NBKO i Zapovjedništva za potporu.

U ovoj vježbovnoj aktivnosti sudjeluje ukupno 1100 pripadnika i 80 komada ključnih oružnih sustava.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo