REAGIRALA I POLICIJA

Umjesto kupanja - incident! ‘Vlasnik‘ plaže psovkama tjerao kupačice: ‘Makni mi se, je*at ću ti majku!‘

Kupačice su incident snimile, a potom pozvale i policiju koja je gliserom stigla sa Šolte
Drvenik plaža

Na Drveniku Velom u srijedu je došlo do svađe između kupačica i muškarca te njegovih gošća iz Češke koji su tvrdili da je plaža, inače pomorsko dobro, njegovo vlasništvo.

Sve je snimila splitska spisateljica i novinarka, Tonka Alujević, koja je objavila video na društvenim mrežama.

– Gospođe, gospođe, kako ste došli do plaže? Pješke? - upitao ih je putem mobitela 'vlasnik' plaže, a nakon što mu je Alujević zaprijetila da je novinarka i da će završiti u medijima, sasuo je salvu uvreda i psovki na nju.

– Ajde stavite me u medije, ajde stavite me! Ali prvo odite u katastar pa pogledajte da je to moja plaža privatna. Jedna crta nema pomorskog dobra. Makni mi se s plaže, je*at ću ti majku! Stavi me u medije! Aj stavi me u medije! - kazao je pa nastavio sa psovkama.

Kupačice su incident snimile, a potom pozvale i policiju koja je gliserom stigla sa Šolte.

Tonka Alujević za Morski.hr ispričala je kako je došlo do incidenta:

– Jučer smo moja prijateljica i ja odlučile trajekton poć na Drvenik Veli. Ostavile smo auto na javnoj makadamskoj cesti, spustile se do mora i došle do kapelice Sv. Nikole di se nalazi smišna mala vala. Negdi oko 2 ure popodne po skalama, pretpostavljan bespravno sagrađenin, spustilo se na to žalo jato Čehinja. Jedna od njih, lajava i basetna udrila me mobitelon u glavu i rekla mi mrš, gubi se, ovo je privatna plaža!!! Mogla san je udavit na licu mista ali san izabrala drugi način. Moja prijateljica Manja je izvadila mobitel i snimala. Čehinja je zvala gazdu kuće, navodnog Tomislava i onda mi je cilo vrime mobitel gurala u facu. Tomica je vika “gospođe, gospođe” isto ka da prodaje kumpire. Kad san ga pitala šta oće, reka je napuvano “a kak ste vi tu došle?” i iša mi objasnit kako se radi o privatnoj plaži i da tu nema ni pedlja pomorskog dobra – ispričala je Alujević.

– S nogama u moru upozorila san ga da san novinar, da ne poznaje hrvatske zakone i da će svršit u medije. Na to kreću uvrede, prijetnje, majke, pasi, i ženski spolni organi u kombinacijama. Ostale smo sidit. Mirno. Tomek je zva Policiju. Jedno sto puti i vršija pritisak. Prijavija je Manjin broj auta (Čehinje mu dojavile) koji je šef u Policiji istraživa cili dan jer nije moga povezat o kojoj se grupi i lancu kriminalaca radi. Bacalo mu je malo na klan Ljube Zemunca ali nije bilo svih elemenata. Nevjerovjatno ali istinito, uskoro sa Šolte pa priko Trogira dolazi veliki policijski gliser s 4 člana posade. Radi čega? Radi dvi žene koje točaju noge u moru – priča Alujević.

– Izlazi policajka sa zapisnikon i kolega joj. Gleda nas dvi. Kaže: “Mislila sam da mu vas dvije sjedite u dnevnom boravku. Prijavio je povredu posjeda.” Pogledala je video i odma na mobitel zvala dotičnoga vlasnika Jadrana i svih ostalih mora, pa mu je saopćila da je upravo dobija kaznenu prijavu radi toga i toga i još toga i toga…. On se branija da to nije istina jer tukac nije zna da je moja prija sve dokumentirala. A još ima i novi mobitel. U to istin puten priko sika dolaze Drnišani. Dvi mlade cure i dva momka. Isprid samih policajaca, Čehinje napadaju i njih i tiraju ih sa sika. Zbunjeni obraćaju se policiji i pitaju u čemu je problem. – Uživajte! – kaže policajka.

Sve podatke o identitetu kazneno prijavljenoga ima policija u Trogiru koja jedva čeka da in se mediji jave i moli da ovo izađe u javnost jer in je više dosta ovakovih lapana i njihovih lažnih dojava. A i košta brate mili. Prošla san nešto mora, oceana, na Jadranu se nisan iskrcala samo na Susak i Jabuku. Ovo jos nisan doživila – ispričala je Alujević.

Inače, šest metara od crte mora prema kopnu je pomorsko i opće dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:44