TRAŽENJE ODGOVORNOSTI

Upravitelj osječkog zatvora: Brodarac nije želio biti sam u sobi, a na zdravlje se nije žalio

Mi smo napravili sve da mu omogućimo normalan boravak, a na ovo što se dogodilo nismo mogli utjecati, objasnio je upravitelj zatvora Tomislav Cvitanušić
 Vlado Kos / CROPIX

OSIJEK - Osječki je zatvor inače kapaciteta 120 osoba, no u njemu se trenutno nalazi 215 zatvorenika. Uvjeti su daleko od idealnih, ali upravitelj zatvora Tomislav Cvitanušić tvrdi da je Brodarcu nuđeno da bude u zasebnoj prostoriji sam ili sa još jednom osobom.

- U više navrata sam mu nudio mogućnost da bude sam u sobi, no on je bio društvena osoba i nije želio biti sam, nego mu je odgovarala soba u kojoj je boravio. Imao je svoj krevet, imali su ventilator, imao je uz sebe 24 sata dnevno tlakomjer i mjerač za šećer, redovito je uzimao medikamente i nije se žalio na zdravstvene tegobe.

U osječkoj bolnici preminuo Đuro Brodarac. Odvjetnik Šale: Ubijen je. Za smrt je odgovorna država!

Odbijen zahtjev HDSSB-a da se raspravlja o smrti Brodarca. Burić: Njegova krv na rukama je HDZ-a

Mi smo napravili sve da mu omogućimo normalan boravak, a na ovo što se dogodilo nismo mogli utjecati. Svaka osoba koja ima iole malo srčanih problema ili povišeni tlak u opasnosti je i kod kuće pri ovim temperaturama, a taj je postotak u zatvorima vjerojatno malo povećan. Gospodin Brodarac nije se žalio na zdravstvene tegobe sve do utorka ujutro. Žao nam je što je do toga došlo, ali na žalost i u zatvorima se umire - izjavio je Cvitanušić izrazivši sućut Brodarčevoj obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:46