ZDRAVSTVENI PROBLEMI

URED GRADONAČELNIKA 'Primljen je na postintezivnu njegu' BANDIĆ JE VEĆ NEKOLIKO PUTA ZAVRŠIO U BOLNICI Najdramatičnije je bilo 2003. godine...

 
 Damjan Tadić, Darko Tomas, Ronald Gorsic / CROPIX, FACEBOOK

Nakon što je ranije danas Jutarnji prvi izvijestio kako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić hitno hospitaliziran zbog plućne embolije, u poslijepodnevnim satima oglasio se i njegov Ured.

- Učinjenom obradom na Klinici dijagnosticirana je embolija pluća s ishodištem bolesti iz desne potkoljenične vene. Primljen je na postintezivnu njegu te se liječi sukladno svim smjernicama liječenja plućne embolije. Kliničko stanje gradonačelnika je stabilno - priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Kako doznaje Jutarnji, Bandića je u bolnici posjetio i premijer Andrej Plenković.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić danas je novinarima izjavio da je dobrog zdravstvenog stanja i da nije životno ugrožen zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je zbog plućne embolije od sinoć na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, na Klinici za plućne bolesti Jordanovac."U dobrom je stanju, u bolnici je i životno nije ugrožen", rekao je ministar Kujundžić novinarima nakon izbornog sabora Mladeži HDZ-a.

- Gospodin Bandić je trenutno dobro. U sigurnim je rukama. I želim mu što skorije ozdravljenje - dodao je Kujundžić.

Zagreb, 081218.
Klinicki bolnicki centar Jordanovac.
Gradolnacelik Milan Bandic zavrsio nocas na jedinici za intezivnu skrb.
Na fotografiji: bolnica Jordanovac.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajač / CROPIX
Bolnica Jordanovac u Zagrebu

Milan Bandić (63) već je suočavao s ozbiljnim zdravstvenim problemima. Najdramatičnije je bilo kad je 3. srpnja 2003. godine pretrpio moždani udar. Tada je bio formalno dogradonačelnik, a moždani udar pretpio je nakon sjednice gradskog poglavarstva kada se požalio na jaku glavobolju i bolove u želucu. Ipak, ni nakon sjednice čovjek, čiji je slogan “idemo delati”, nije stao nego je ugostio sportaše i talijansku delegaciju. Medicinsku pomoć je zatražio tek kad se počeo gušiti, a liječnici na KBC Rebro su mu dijagnosticirali moždani udar koji je prouzročio tromb što je zaustavio protok krvi ispod malog mozga.

Tada je tjedan dana bio na intenzivnoj njezi, a zatim je dva mjeseca bio na rehabilitaciji u Krapinskim toplicama. - U nepuna četiri mjeseca izgubio sam 17,5 kilograma. Morao sam ponovno naučiti gutati. Naime, moždanim udarom oštećeni za gutanje i centar za ravnotežu – rekao je Bandić kasnije u jednom intervjuu.

No, već 1. rujna 2003. godine vratio se na posao. Iako je nagovjestio da će smanjiti tempo, ubrzo se vratio starom ritmu ne odustajući od političkih ambicija. Nakon smrti socijaldemokratskog lidera Ivice Račana 2007. godine, bio je pretedent za funkciju predsjednika SDP-a, ali ga je pobijedio Zoran Milanović. Nakon što je 2009. godine izbačen iz SDP-a, Bandić je krenuo u kampanju za predsjednika države promovirajući zdravi stil života s puno hodanja i trčanja. Čak je i konferenciju za novinare, na kojoj je objavio kandidaturu, održao u studenome 2009. godine u sedam sati ujutro u Tomislavovom domu na Sljemenu. Ipak, nije uspio postati hrvatski predsjednik.

S novim zdravstvenim problemima Bandić se suočio u veljači 2016. godine kada je zbog krvarenja iz nosa hospitaliziran na KBC Zagreb. Bilo je to desetak dana nakon operacije sinusa pa su liječnici ponovno mu operirali sinuse. Bandić se, dakako, brzo vratio na posao.

Zagreb, 140215.
Trg bana Josipa Jelacica.
Gradonacelnik Zagreba Milan Bandic prisustvovao je humanitarnoj prodaji torte za nabavku ljuljcke za osobe s invaliditetom.
Na fotografiji: gradonacelnik Bandic navodno je imao operaciju sinusa.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX

No, novi su problemi nastali na proslavi Praznika rada u Maksimiru 2017. godine. Nakon što je građanima podijelio mnoštvo porcija graha, zagrebački gradonačelnik 1. svibnja 2017. godine kasno navečer završio u bolnici Sveti Duh na operaciji bruha. Tvrdio je da je to posljedica dizanja teškog lonca s grahom.

FACEBOOK

U listopadu 2017. godine ponovno je završio u KBC-u Zagrebu na operativnom zahvatu. Tada su mu ugradili stent zbog jakog suženja krvne žile srca. Istina, radilo se o tzv. hladnom zahvatu odnosno nije došlo do intervencije zbog toga što je gradonačelniku pozlilo već je zahvat bio ranije dogovoren. Iako se nakon takvog zahvata u bolnici u prosjeku ostaje do 48 sati, Bandić je iz bolnice izašao isti dan i vratio se u ured.

Zagreb, 010517.
Ulica Sveti duh.
Milan Bandic nakon 22h usao je u Klinicku bolnicu Sveti duh na ulaz hitnog prijema.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Nove zdravstvene tegobe zagrebačkog gradonačelnika nastale su krajem listopada ove godine kada je tijekom obilaska cestarskih radova nezgodno stao i slomio nogu. Zapravo, dvije kosti u nozi. No, Bandić je odbio da mu stave gips na nogu jer je 4. studenoga bio pozvan u Moskvu na dodjelu ordena 'Red prijateljstva' što mu ga je dodijelio ruski predsjednik Putin. Tijekom Putinova govora, Bandić je sjedio, a onda se šapajući uputio po orden. Tek sutradan u Zagrebu mu je stavljen gips na nogu.

Niz njegovih zdravstvenih problema sada se nastavlja hospitalazacijom u Klinici za pluće bolesti na Jordanovcu zbog plućne embolije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:40