PRETRES U KOZARČEVOJ

USKOK i policija i danas plijenili umjetnine. Mirjane Sanader nije bilo

 Ranko Šuvar/Cropix

ZAGREB – Istražitelji USKOK-a ponovno su danas bili u vili u Kozarčevoj te su iz nje iznijeli nekoliko velikih slika te skulptura.

Policija je uz pomoć istražitelja zaplijenjene umjetnine pospremila u bijeli kombi te ih prebacila u Muzej suvremene umjetnosti.

Mirjana Sanader, koja je jučer sve do dolaska odvjetnice Jasne Novak blokirala ulaz ovršiteljima kantom za smeće, danas nije dočekala policiju i istražitelje.

Sud je danas odbio je žalbe na rješenje o blokadi udjela u tvrtkama, poslovnog prostora i privatnih računa obitelji Ive Sanadera koje su podnijeli odvjetnici njegove obitelji i njegova poslovnog partnera Stevena Brkicha.

Uz blokadu računa u pitanju su i privremene zabrane otuđenja udjela u tvrtkama Perbujac i Alia savjetovanje, kao i ureda u Šarengradskoj.

Izvanraspravno vijeće smatralo je da je odluka suca istrage o blokadi zakonski utemeljena i opravdana. O žalbama podnesenim na odluku o zapljeni umjetnina u kući Ive Sanadera vijeće još nije raspravljalo.

Odbijanje žalbi i današnji ponovni upad sudskih izvršitelja u kuću njegove obitelji u Kozarčevoj zabrinulo je bivšeg hrvatskog premijera u zatvoru u Salzburgu. Tako je barem prenio njegov zagrebački odvjetnik Goran Suić, koji ga je danas, zajedno s njegovim bečkim odvjetnikom, posjetio u pritvoru u Salzburgu. Sanaderovi branitelji ponovno su iznijeli prigovore zbog toga što još nisu dobili mogućnost uvida u USKOK-ov spis, kao i zbog kratkih žalbenih rokova.

Sanaderovi odvjetnici ističu da njihov klijent nema nikakvih zamjerki na uvjete u zatvoru ni postupcima austrijskog pravosuđa, ali da ga zabrinjava samovoljno ponašanje hrvatskih vlasti prema članovima njegove obitelji u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:11