POTREBAN OPREZ

USRED SEZONE UVEDENA ZABRANA KUPANJA NA JEDNOJ OD NAJOMILJENIJIH JADRANSKIH PLAŽA More je u blizini čuvene opatijske djevojke s galebom zagađeno

Arhiva
 Davor Zunic / CROPIX

Na samom vrhuncu kupališne sezone, Opatiju je u ponerdjeljak pogodila neugodna vijest da je more na dijelu kupališta Slatina nepogodno za kupanje, javlja Novi list.

No, za razliku od nekih prethodnih sezona kada su table s upozorenjem o zabrani kupanja bile postavljene na kraju kupališta ispod Pančere, sada se to dogodilo na suprotnom dijelu kupališta ispod hotela Milenij kojega, zbog plićaka najviše koriste djeca.

Osim djece koja se vole igrati u plićaku, zabrana kupanja je najviše pogodila domaće kupače, kupače s ručnicima koji se vole kupati na ovom dijelu kupališta, u dubljem moru, blizu Portića i kipa djevojke s galebom.

Da more nije pogodno za plivanje i boravak u njemu upozorava i znak sa zabranom kupanja postavljen na Slatini. Uslijed ovog upozorenja, u ponedjeljak je na ovom dijelu kupališta bilo znatno manje kupača nego inače, ali ih je ipak bilo.

Upozorenje je osvanulo i na službenim web stranicama Grada Opatije.

- Obavještavamo građane kako je, nakon posljednjeg uzorkovanja mora, utvrđeno da je kvaliteta morske vode na dijelu plaže Slatina, ispod hotela Milenij, nezadovoljavajuća i stoga je na toj plaži privremeno zabranjeno kupanje. Grad Opatija poduzima hitne mjere kojima ispituje razloge nezadovoljavajuće kvalitete morske vode te će uzroci biti otklonjeni u najkraćem mogućem vremenu - objavljeno je.

Uzroci zasad nisu poznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:58