PROMJENJIVO VRIJEME

VAKULA NAJAVIO KIŠU, SNIJEG, NEVERE I OLUJNU BURU! U nekim dijelovima Hrvatske temperature će se spustiti na -10 stupnjeva, snijeg i u nizinama

 
 CROPIX / HAK kamere

Pred nama je tjedan pun promjena. Već je vikend donio znatno zahladnjenje i temperature blizu nule, a isto će se nastaviti početkom tjedna.

Kako je najavio Zoran Vakula u vremenskoj prognozi za HRT, u ponedjeljak će biti oblačno i kišovito, osobito na Jadranu gdje će prevladavati jugo, a krajem dana na sjeveru i jaka, ponegdje i olujna bura. U dijelovima zemlje u ponedjeljak s očekuje i snijeg, posebno u gorskim predjelima gdje ga može pasti do 20 cm.

Najhladnija će biti sredina tjedna kad će jutarnja temperatura u mnogim mjestima biti oko -5°C, a u gorju i -10°C. Osim toga, česta će biti magla u nizinama kopnene Hrvatske dok će sunčano prevladavati u gorju i na Jadranu. Do četvrtka se očekuje slabljenje bure i ponovni porast temperature. Osim porasta Celzijevaca kraj tjedna donosi južinu, a time i kišu, piše HRT.

DHMZ
Prognoza 7 dana za Hrvatsku

Oblačno, kišovito i u većini krajeva vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

U unutrašnjosti će uz zahladnjenje kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u gorju te Međimurju i Hrvatskom zagorju, a poslijepodne i u ostalim kopnenim predjelima.

Zagreb, 220119. 
Tomislavov trg.
Snijeg koji je poceo padati u vecernjim satima zabijelio je ulice grada.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Oborina će lokalno biti obilna u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te osobito na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji gdje su moguće nevere. Vjetar u unutrašnjosti umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni, u gorju još prijepodne jugozapadni. Na Jadranu će jako jugo na sjevernom i srednjem dijelu poslijepodne okrenuti na jugozapadnjak pa na buru koja će u noći jačati.

DHMZ
Vremenska prognoza za ponedjeljak

Najniža jutarnja temperatura od 1 do 5, na Jadranu od 9 do 13, a najviša dnevna uglavnom od 4 do 9 na kopnu te između 14 i 18°C na obali i otocima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:01