POKRENUTA ISTRAGA

VANDALI DEVASTIRALI SPOMENIK HRVATSKIM BRANITELJIMA U SISKU Policija traga za počiniteljima

 
 Facebook

Nepoznati počinitelji oskrnavili su u noći sa subote na nedjelju spomenik hrvatskim braniteljima na sisačkom Trgu dr. Franje Tuđmana, izvijestila je sisačko-moslavačka policija.

Policija je primila dojavu te na mjestu događaja obavila očevid, a istodobno je pokrenuta i istraga kako bi se pronašli počinitelji tog vandalskog čina.

Tim se povodom priopćenjem oglasila i Gradska organizacija sisačkog HDZ-a iz koje je poručeno da danas ne samo da treba osuditi taj vandalski čin, već svi ozbiljno trebaju shvatiti zadatak i učiniti sve kako se više ne bi uznemiravali oni čija su imena zapisana na spomeniku.

"Na Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Sisku upisana su imena najvećih heroja u hrvatskoj povijesti jer su ostvarili tisućljetni san Hrvatica i Hrvata o samostalnoj i neovisnoj državi. Naši heroji položili su svoje živote na oltar domovine zbog nas i ne zaslužuju da se uništava mjesto na kojem bi im se svaki dan trebali pokloniti i zahvaliti za naš život.

Jer njih više nema, a mi smo tu. Zbog njih. Vječni plamen koji gori pred spomenikom, sjećanje je na njih čije su majke, očevi, supruge i djeca noćima neutješno plakale. A svima njima noćas je vandalskim činom bešćutno i okrutno ostavljena hladna pljuska", stoji između ostalog u priopćenju koje je potpisao predsjednik GO HDZ-a Ivan Celjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:41