AFERA SMS

VARGA NIJE DAO ISKAZ U DORH-u Rekao je da se loše osjeća i da je 'došao po opremu'

 Emica Elvedji / CROPIX

Osumnjičenik u aferi SMS Franjo Varga u ponedjeljak nije dao iskaz u Državnom odvjetništvu gdje je, prema pisanju medija, kazao da se loše osjeća te da je "došao po opremu".

Jedan od optuženih u aferi SMS medijima je prošlog tjedna izjavio da je "zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu", kako bih rekao tko mu je dao SMS-ove za koje ga se tereti.

Da je u Osijeku gdje se vodi ovaj slučaj Varga trebao biti ispitan u ponedjeljak novinarima je potvrdio i glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić. Odgovarajući na novinarska pitanja Jelenić je u Opatiji kazao da je Državno odvjetništvo i ranije odgovaralo na Vargine "zamolbe za iznošenjem obrane" pa je već "ispitivan četiri ili pet puta".

"Naravno da će kolege iz nadležnog državnog odvjetništva vidjeti o čemu je riječ i što bi Varga podijelio s državnim odvjetništvom", dodao je Jelenić.

Nakon šest mjeseci provedenih iza rešetaka, za koje je vrijeme provedena i istraga protiv njega i navodnog pomagača Blaža Curića te podignuta optužnica zbog sprečavanja dokazivanja, bivši MUP-ov informatičar, 37-godišnji Franjo Varga pušten je 18. ožujka iz istražnog zatvora, da se brani sa slobode.

Optužnica protiv Varge i Curića u aferi SMS potvrđena je također 18. ožujka. Varga je, po tvrdnjama tužiteljstva, izrađivao lažne SMS-ove među ostalima i za Zdravka Mamića, a Curić ga je navodno u rujnu prošle godine telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje.

Nakon toga osječko Općinsko državno odvjetništvo (ODO) pokrenulo je istraživanje protiv zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića i njegova brata Joze te Varge i Curića, zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka na štetu četiri žene, među kojima je i Brkićeva bivša supruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:48