IGOR POKAZ

VELEPOSLANIK U LONDONU ZAČUĐEN POKRETANJEM POSTUPKA PROTIV PLENKOVIĆA 'To se zna 20 godina, pa sjetite se o čemu su mediji pričali kada sam imenovan'

 
 HRT screenshot

Hrvatski veleposlanik u Velikoj Britaniji Igor Pokaz u Dnevniku HRT-a pričao je o Brexitu, posljedicama izlaska Britanije iz EU i raspoloženju građana na Otoku, a usput je progovorio i o svojim vezama s Andrejom Plenkovićem i navodima da je prešutio činjenicu da mu je premijer kum.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv premijera Andreja Plenkovića jer, kako su istaknuli, javnost nije obavijestio o kumskoj vezi s Pokazom.

Ti navodi poprilično su začudili Pokaza, a objasnio je i zašto.

- Pa zna se odavno da je Andrej moj vjenčani kum i to nije nikakva tajna. To je nešto što se zna već 20 godina u Ministarstvu vanjskih poslova RH. Uostalom, čim se pojavila vijest o mom mogućem imenovanju za ovu dužnost, prva vijest u medijima bila je da je Andrej Plenković moj kum - naglasio je Pokaz koji je osjetio potrebu da naglasi da je i prije Plenkovićeve vlade obnašao važne dužnosti.

- Bio sam veleposlanik u Ruskoj Federaciji u vrijeme Vlade Zorana Milanovića i predsjednika Ive Josipovića. Bio sam i veleposlanik u Sjevernoatlantskom savezu u vrijeme Vlade Ive Sanadera i Jadranke Kosor i predsjednika Stjepana Mesića. Dakle, nije prvi put da ja dobivam važne funkcije u obnašanje. Od 1991. godine sam nastojao činiti sve najbolje što mogu za Hrvatsku. Mislim da su na tom mom putu, ono što su ljudi prepoznavali, upravo osobne i stručne kvalitete, a ne je li netko sa mnom dobar, prijatelj ili kum. Vjerujem da će ova stvar u konačnici završiti upravo na taj način - naglasio je veleposlanik Pokaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 18:06