SLUČAJ MURTER

Jutarnji ima potvrdu: Uhićen je Zoran Pripuz!; Doznali smo i tko je još obuhvaćen akcijom

Uhićenja su navodno vezana uz slučaj bespravne gradnje kampa na Murteru koji se povezivao sa Zoranom Pripuzom

Zoran Pripuz

 Damjan Tadic/Cropix/Cropix

NOVO 10:10 - Kako nesluženo doznaje Slobodna Dalmacija, jutrošnja akcija odnosi se na izgradnju kampa na Murteru investitora Zorana Pripuza koji je obuhvaćen ovom akcijom, isto kao i Dario Filipi, vlasnik još jednog ilegalnog kampa na Murteru. Akcijom su obuhvaćeni i Eduard Maržić, svojedobno predsjednik Hrvatske udruge kampova, koji je i sam prije 15-ak godina bio osumnjičen za protuzakonito izvlačenje novca.

Također, tu je i Boris Kulušić, lokalni ugostitelj i poduzetnik koji se također bavio kampovima. Posljednja u nizu osoba koje istražuje USKOK je Neda Livljanić, sada već bivša službenica odjela za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije, koja je i izdala rješenje za gradnju kampa i smještaja u domaćinstvu.

Po neslužbenim informacijama, na temelju ranije podnesenih kaznenih prijava, istražuje se mogućnost da je bivša županijska službenica primila još uvijek nepoznati iznos mita kako bi izdala nezakonito rješenje, a kojeg su joj posrednici, koji imaju veze s poslovanjem kampova, predali u ime investitora.


10:06 - Kako neslužbeno doznajemo, u ovoj akciji je zasad uhićeno pet osoba. Među uhićenima je Zoran Pripuz, ali i Neda Livljanić, bivša službenica u Uredu za turizam.


9:58 - Pet osoba uhićeno je u četvrtak na zagrebačkom i šibenskom području u akciji policije i Uskoka zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti, neslužbeno zbog bespravne gradnje.

Prema neslužbenim informacijama Hine uhićen je i Zoran Pripuz, investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru.


9:30 - Policija o jutarnjim događajima:

- Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti - sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je pet osoba s područja policijskih uprava zagrebačke i šibensko-kninske.

Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK - Služba Split podnijet će kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.


9:28 - U vezi najnovijih događaja oglasio se USKOK.

Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Zagreba i Šibensko-kninske županije u odnosu pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.


Kako se neslužbeno doznaje, najnovija uhićenja i pretrage koje provode policija i USKOK navodnu su vezani uz slučaj bespravne gradnje kampa na Murteru koji se povezivao sa Zoranom Pripuzom.

Međutim, očigledno nije riječ o kaznenom djelu bespravne gradnje budući da za to kazneno djelo ne bi bio nadležan USKOK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:17