DONESENA ODLUKA

VELIKA INVESTICIJA U BJELOVARU Za izgradnju nove zgrade bolnice odabrana ponuda Radnika od 272 milijuna kuna

Bjelovarska bolnica
 Admir Buljubasic / HANZA MEDIA

Opća bolnica Bjelovar odabrala je za izvođača radova na izgradnji nove zgrade bolnice križevačku tvrtku Radnik, čija je ponuda od 272 milijuna kuna bila najniža, priopćeno je u srijedu iz te zdravstvene ustanove.

"Na javni natječaj javila su se četiri izvođača, a temeljem pregleda i ocjena ponuda utvrđeno je kako je ponuda Radnika d.d. Križevci najpovoljnija te da zadovoljava sve uvjete natječaja. Sukladno tome, Povjerenstvo je predložilo da se Radnik d.d., kao najpovoljniji ponuditelj izabere za izvođača radova za gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar”, stoji u priopćenju ravnatelja bjelovarske bolnice Ali Alloucha.

Iz bolnice podsjećaju da se u izgradnju nove zgrade krenulo nakon potpisa ugovora s Ministarstvom zdravstva.

"Završetkom izmjena glavnog projekta i dopunom građevinske dozvole na zahtjev Ministarstva zdravstva, u srpnju je pokrenut postupak javne nabave za izvođača radova za gradnju nove zgrade Opće bolnice. Obzirom da se radi o jednom od najvrjednijih objekata visoke gradnje u Hrvatskoj, rokovi javne nabave i sam postupak su složeniji”, napominju iz bjelovarske bolnice.

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za zatvaranje financijske konstrukcije izgradnje nove zgrade bolnice nedostaje 107 milijuna kuna zbog većih cijena pristiglih na javnom natječaju. Pomoć se očekuje od Vlade po modelu po kojem se sufinancira izgradnja bolnice u Puli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:03