NAJVEĆI PROMET

VELIKE GUŽVE I TISUĆE AUTOMOBILA U splitskoj Zračnoj i Trajektnoj luci tijekom vikenda će proći oko 100.000 putnika

 
 Ante Cizmic / CROPIX

Tijekom ovog vikenda kroz splitsku Zračnu i Trajektnu luku prometovat će u oba smjera - dolascima i odlascima - oko 100.000 putnika, što je najveći promet od početka ovogodišnje turističke sezone.

- U subotu do ponoći kroz splitsku Zračnu luku proći će oko 29.000 putnika, a u nedjelju promet će biti oko 24.000 putnika - ukupnih 53.000 putnika, što je rekordni ovogodišnji vikend promet u toj zračnoj luci - rekao je za Hinu Mate Melvan, voditelj Službe prihvat i otpreme u Zračnoj luci.

Putnički promet prvog vikenda u srpnju u splitskoj Zračnoj luci je za oko pet do šest posto veći u odnosu na lanjski prvi vikend u srpnju, a povećavat će se svaki idući vikend do sredina kolovoza, dodao je.

Tijekom subote u splitsku Zračnu luku sletjet će 109 zrakoplova s putnicima iz cijelog svijeta, a u nedjelju 105 zrakoplova.

- Kroz splitsku Trajektnu luku tijekom dvodnevnog vikenda najavljen je promet 47.530 putnika i 8790 vozila, što je najveći ovogodišnji vikend promet u toj Trajektnoj luci - izjavila je za Hinu Jelena Ivulić, voditeljica Jadrolinijine Agencije u Splitu.

Split, 060719. 
Prometne guzve u trajektnoj luci. 
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX

Prema registracijskim oznakama vozila najviše turista na srednjodalmatinske otoke dolaze iz Slovenije, Poljske, Mađarske, Slovačke i Češke, dok je među turistima koji dolaze zrakoplovima najviše Engleza.

Split, 060719. 
Prometne guzve u trajektnoj luci. 
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:27