ZAGREB PRIDE

VELIKI FOTOIZVJEŠTAJ S POVORKE PONOSA U ZAGREBU Šarenilo na sve strane, a u golemoj koloni našlo se i mnoštvo poznatih osoba

 
 Davor Pongračić/Damjan Tadić / Cropix

'Došlo je vrijeme da napravimo korak dalje i djeci koja čeznu za domom omogućimo da ih posvoje roditelji koji su spremni brinuti se za njih, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju.

Ljudska prava

Da, smatram da posvojenje djece treba omogućiti i istospolnim parovima - rekao je šef SDP-a Davor Bernardić uoči 18. Povorke ponosa koja se održala u Zagrebu. Tijekom SDP-ove Vlade, podsjetimo, prava istospolnih parova u gotovo svemu su izjednačena s onima heteroseksualnih parova, osim u pravu da posvajaju djecu.

Subotnji Gay Pride okupio je više tisuća sudionika, a povorka je kroz središte grada prošla bez ozbiljnijih incidenata, uglavnom praćena pljeskom i povicima podrške građana koji su je pratili iz hladovine pločnika uz trasu kojom su sudionici prolazili.

FOTOGALERIJA: 18. Povorka ponosa u Zagrebu

Poznati aktivisti

Povorci se pridružio niz poznatih osoba i aktivista, poput pučke pravobraniteljice Lore Vidović, aktivistice i gradske zastupnice Rade Borić, saborskih zastupnika Gordana Marasa i Milorada Pupovca, političarke Dalije Orešković, pjevačice Mirele Priselac Remi, glumca Slavka Sobina, manekenke Ive Radić i drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:52