GODINU DANA BEZ LEGENDE

VELIKI POKLON ZA ČITATELJE JUTARNJEG LISTA U ponedjeljak na dar specijalni prilog o Oliveru Dragojeviću i CD sa 15 vječnih hitova

 
 Biljana Gaurina / CROPIX

Ovog ponedjeljka napunit će se godinu dana otkako nas je, 29. srpnja, napustio legendarni Oliver Dragojević.

Šarmantni pjevač prepoznatljiva glasa desetljećima je vladao top ljestvicama, a njegove su nezaboravne balade ostale zlatnim slovima upisane u povijest hrvatske glazbe. Tim pvodom, Jutarnji list pripremio je posebni prilog. Kako bismo obilježili godišnjicu smrti legende hrvatske estrade, porazgovarali smo s ljudima koji su bili sastavni dio njegove bogate karijere.

Alan Bjelinski tako za Jutarnji govori o Oliverovoj, gotovo dječjoj radoznalosti koja se rijetko viđala. Reporterka Jutarnjeg Karmen Miletić tri je dana provela u Veloj Luci i pričala sa članovima obitelji i prijateljima koji su joj u detalje opisali kakav je on bio i kakvim ga pamte.

Objavljujemo i opsežan leksikon ljudi koji su s Oliverom desetljećima stvarali najljepše dalmatinske pjesme koje pamtimo.

Dubravko Majnarić, bivši glavni urednik nekadašnje jugoslavenske diskografske kuće Jugoton otkrio nam je kako je došlo do potpisivanja prvog ugovora s Oliverom Dragojevićem te zašto je sve otišlo u drugom smjeru kada su se "umiješali" Zdenko Runjić i Jakša Fiamengo.

U posebnom prilogu Jutarnjeg pročitajte i tekst Ivice Ivaniševića pod naslovom "Moguće je, shvatio sam, voljeti i Joe Strummera i Olivera".

Glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš osvrnuo se pak na to što bi se moglo učiniti s Oliverovom ostavštinom.

Osim vrhunskog štiva, Oliverovim fanovima pripremili smo i posebno iznenađenje - jedinstveni CD sa 16 njegovih najvećih hitova, a čitateljima našeg portala donosimo i videospotove tih pjesama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:19