Tradicionalna dimljena ili rolana šunka u ovitku? Bez kože ili s kožom? Ona za 35 ili 70 kuna po kilogramu? Domaća zagorska ili crna slavonska svinja? Od dvije kile ili od pet? Toliko mogućnosti i izbora, a samo je jedan uskrsni ručak.
Brojni građani ovaj su tjedan obilazili zagrebačke tržnice, mesnice i supermarkete kako bi pronašli savršenu šunku za Uskrs. Kao i svake godine, izbor je i više nego bogat, a najveća gužva je u centru grada, odnosno na tržnici Dolac.
Potrošnja
Mesar Mladen Fabekovec radi u mesnici Mesoprom Habijanec i kaže da su najviše prodali dimljenih i rolanih šunki, koje koštaju 49, odnosno 45 kuna po kilogramu.
- Sveukupno smo pripremili oko tisuću šunki za ovaj Uskrs i uvjereni smo da će sve otići do Velikog petka. Najviše idu dimljene, jer ljudi v...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....