BARCELONA

VELIKO PRIZNANJE Blitz-CineStar dobio nagradu za najboljeg kinoprikazivača u Europi

Hrvoje Krstulović
 Nina Djurdjevic / CROPIX

Međunarodna kinematografska udruga (UNIC) proglasila je Blitz-CineStar najboljim kinoprikazivačem u Europi u 2019. godini, uz obrazloženje da je riječ o kompaniji koja "podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje kontinuiran rast" te svojoj publici "pruža najbolji mogući kino doživljaj, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju".

Nagradu International Exhibitor of the Year preuzeo je na kongresu CineEurope u Barceloni suosnivač i član uprave Blitz-CineStara Hrvoje Krstulović.

- Ovo je kruna našeg poslovanja i priznanje cijelom našem timu da smo u proteklim godinama radili izvrstan posao. Letvicu smo kontinuirano postavljali na višu razinu, a ključna je bila naša želja da posjetiteljima ponudimo najbolje moguće kino iskustvo - istaknuo je Krstulović nakon dodjele nagrade, priopćeno je iz Blitz-CineStara.

Kako se ističe u priopćenju, Blitz-CineStar od osnutka 2003. godine kontinuirano provodi investicijski ciklus te CineStar Grupa u Hrvatskoj i regiji ima 23 multipleksa, uključujući i onaj u Beogradu koji se uskoro otvara, sa 145 digitalnih dvorana i više od 23 tisuće sjedala, što prati i rast broja posjetitelja na gotovo pet milijuna godišnje.

Kongres CineEurope 2019. održao se od 17. do 20. lipnja u Barceloni. Riječ je o najstarijem i najuspješnijem europskom kongresu i trgovačkom sajmu za glavne, regionalne i nezavisne filmske profesionalce. Na CineEuropeu se prikazuju ekskluzivne projekcije i prezentacije proizvoda o nadolazećim filmovima i trendovima u filmskoj i kinematografskoj industriji, organiziraju se seminari i CineEurope trgovački sajam. CineEurope je službeni kongres UNIC-a (International Union of Cinemas).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:23