VELIKA ČAST

VELIKO PRIZNANJE ZA ZAPOVJEDNIKA HRVATSKE KOPNENE VOJSKE General Jurković primljen u Međunarodnu kuću slavnih

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.06.2019. u 22:43

Slunj, 151018.
Sveobuhvatna, zdruzena intergranska vjezba svih postrojbi Hrvatske vojske Velebit 18 zdruzena snaga, provodi se od 13. do 15. listopada 2018. na vise lokacija u Republici Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od 72 sata. Zavrsna vjezba odrzana je danas na vojnom poligonu Eugen Kvaternik u Slunju. Na fotografiji: Sinisa Jurkovic.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

Siniša Jurković

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-bojnik Siniša Jurković primljen je u Međunarodnu Kuću slavnih (International Fellow Hall of Fame) National Defence Universityja iz Sjedinjenih Američkih Država, a priznanje mu je uručeno na svečanoj inauguraciji u utorak u Tartu u Estoniji, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Ovakvo veliko priznanje su, uz generala Jurkovića, primili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević koji je u svibnju 2018. svečano primljen u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD-a (International Fellows Hall of Fame US Army War College) te general-zbora Drago Lovrić i general-bojnik Gordan Čačić na National Defence Universityju.

Zahvalivši na ovom priznanju, general Jurković istaknuo je: "Ovo je izuzetna čast i priznanje za moj rad i ono što je najvažnije, poticaj da i dalje predano i motivirano služim svojoj domovini. Na kraju, ovo je priznanje za Republiku Hrvatsku, Ministarstvo obrane, Hrvatsku vojsku i Hrvatsku kopnenu vojsku “, kazao je general Jurković koji je u Međunarodnu kuću slavnih primljen zbog svojih postignuća na funkcijama koje je obnašao u Hrvatskoj vojsci.

Naime, program Međunarodne Kuće slavnih osnovan je 1999. godine, a njegova je svrha kroz transparentan odabir, odati priznanje međunarodnim polaznicima National War Collegea za postignuća na nacionalnoj razini ili u međunarodnom okruženju.

General-bojnik Siniša Jurković pohađao je i završio National War College od svibnja 2015. do lipnja 2016. godine, stoji u priopćenju MORH-a.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo