Vesna Škare-Ožbolt: Kosorici više od trojke, Polančecu čista jedinica

RIJEKA - Ozbiljne i kvalitetne promjene u RH-a izborni su slogan Vesne Škare-Ožbolt koja se danas na svojoj predsjedničkoj turneji družila s Riječanima. Uglavnom doduše s novinarima jer šetači na suncem okupanom Korzu nisu bili previše zainteresirani za političke teme.



Istakla je kako Hrvatsku treba temeljito mijenjati, smatra da je regionalizacija države imperativ, a njezina je vizija Hrvatska s pet velikih regija. Proizvodnju vidi kao glavnog pokretača gospodarskog razvoja, jer se pokazalo da trgovina kao do sada dominantna djelatnost to ne može biti.



Poziva Vladu da nakon poraznog i očito loše odrađenog privatizacijskog pokušaja osigura opstanak brodogradnje, a ona smatra da je javno-privatno partnerstvo najbolji model vlasničkog preustroja tih velikih državnih tvrtki.



Rad premijerke Jadranke Kosor ocjenjuje bolje nego predsjednik Stjepan Mesić, kaže da joj daje između trojke i četvorke, no preporuča joj da sama ocijeni svoje ministre. - Neki od njih zaslužuju čistu jedinicu, a među njima je i potpredsjednik Vlade Damir Polančec kojeg smatram najodgovornijim za kolaps brodograđevne industrije, rekla je Škare-Ožbolt.



N. Horvat/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 22:39