INCIDENT U BOLNICI

EKSKLUZIVNI VIDEO DIVLJANJA U KB DUBRAVA Pogledajte kako je neuračunljivi mladić izazvao kaos i aktivirao protupožarni aparat: 'Ajde, tko će prije!?'

 
Divljanje pacijenta u KB Dubrava
 Screenshot: YouTube Jutranji list

- Stani, samo jedan korak dalje! - vikao je jučer poslije ponoći rastrojeni mladić (24) u KB Dubrava koji je tijekom primanja liječničke pomoći vrijeđao medicinsko osoblje i razbijao bolnički inventar.

Jutarnji.hr u posjedu je video snimke u trajanju od tri minute koja pokazuje kako se odigravao nemili incident u kojem, srećom, nitko nije ozlijeđen. Kako se vidi na snimci, mladić se nalazi na dnu hodnika i viče na policajce koji su došli smiriti situaciju:

- Ostani tamo! Rekao sam ti samo jedan korak dalje! - vikao je mladić i potom nakon minute "zatišja" protupožarnim aparatom počeo udarati po vratima hodnika.

- Ne to raditi! - povikao je netko od osoblja bolnice, na što je mladić odgovorio "Ja sam lijepo rekao upozorenje, ne?!". Ubrzo nakon toga je izustio provokaciju "Ajde, tko će prije, tko će prijeeee!" pa aktivirao protupožarni aparat. Hodnik se napunio sredstvom za gašenje, a snimka ubrzo nakon toga prestaje.

Mladić se navodno uznemirio tijekom CT pregleda nakon čega je uzeo aparat za gašenje požara, porazbijao inventar bolnice, a hodnike i ambulantu poprskao pjenom za gašenje. S takvim ponašanjem nije prestao ni nakon dolaska policajaca koji su ga u konačnici morali upotrijebiti sredstva prisile kako bi ga svladali. O kojim se razmjerima agresivnosti radilo najbolje govori podatak da je u Vrapče stigao u pratnji čak šest policajaca.

Nakon što je mladić obuzdan, liječnička pomoć pružena mu je u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi te će zbog tog slučaja biti provedeno kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi radi li se o prekršajnoj ili kaznenoj odgovornosti.

Ravnatelj KB-a Dubrava jučer je rekao Hini da nije bilo fizičkog napada na medicinsko osoblje i da nitko nije ozlijeđen. Doduše, nanesena je manja materijalna šteta na bolničkom inventaru, koja je sinoć otklonjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:26