TEŠKE OPTUŽBE

VIDEO, FOTO: U ZAGREBU SE PROSVJEDOVALO ZBOG STIHIJSKE SJEČE ŠUMA Okupilo se stotinjak građana: 'To je udruženi zločinački pothvat i ekocid'

    AUTOR:
    • Filip Pavić

  • OBJAVLJENO:
  • 29.03.2019. u 19:16

Darko Tomas / CROPIX

Darko Rundek i Vilim Matula (na prvoj fotografiji)

 

Optužbe da Hrvatske šume, domaće javno poduzeće za gospodaranje šumama, provodi udruženi zločinački pothvat i ekocid na šumama u Hrvatskoj iznesene su na prosvjetu “Prozivka zbog veleizdaje naših šuma” koji je u petak okupio stotinjak ljudi na Trgu svetoga Marka u Zagrebu.

 

Organizatori, braniteljske udruge Zeleni odred i Vidra, između ostalog, optužuju Krunoslava Jakupčića, predsjednika uprave Hrvatskih šuma, da je cijelu prošlu godinu protupravno i nezakonito vršio sječu šuma na Medvednici bez važećih šumsko-gospodarskih planova koji su istekli u prosincu 2017. godine. Za to su, kako kažu, prikupili dokaze i materijale, a svoje su optužbe na 400 stranica proslijedili DORH-u i Uskok-u, Pučkom pravobranitelju te institucijama EU.

Prosvjed su svojom pojavom podržali i političari Ivan Vilibor Sinčić i Ivan Pernar iz Živog zida te Rada Borić iz Nove ljevice, kao i predstavnici Radničke Fronte. Glumac Vilim Matula okupljenima je pročitao pismo, kako kažu, šumara, zaposlenika Hrvatskih šuma kojeg nisu imenovali, a koji je iznio niz teških optužbi na račun javnog poduzeća za gospodaranje šumama.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo