ČITAJTE U MAGAZINU

VIDEO: HOĆE LI BJELOLASICA OŽIVJETI? Nekadašnju perjanicu hrvatskog zimskog turizma pokušali su prodati 17 puta u posljednjih pet godina. I nije išlo

 
Bjelolasica
 CROPIX

Stečajni upravitelj Tomislav Đuričin 17 je puta u posljednjih pet godina pokušao prodati nekretnine nekadašnje perjanice hrvatskog zimskog turizma, Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica, ali nijednom nije uspio. Ovih će dana zakazati novu javnu dražbu imovine stečajnog dužnika: skijališnih staza s vučnicom, paviljona, parcele na kojoj je bio hotel, kao i (vrijednih?) pokretnina. Neće se gotovo sigurno javiti nitko, jer će sljedeća dražba još malo srušiti cijenu, a ona poslije nje još više. Osim toga, zub vremena dobrano je nagrizao kompleks u koji ljudska noga nije kročila godinama, ako ne računamo migrante koji ovuda zalutaju, jer ni njima Bjelolasica nije na ruti prema Zapadu.

Kompleks je podijeljen u tri cjeline. Jasenak 1 predstavlja skijalište s vučnicom, restoran na međustanici na skijalištu, restoran s hotelom koji se zapravo odnosi na zgarište ostalo od požara, sportske terene i zemljište oko njih te paviljone Klek, Kula i Lasica.

U sve to uključene su i pokretnine, među kojima je i stroj za pravljenje staza ratrak, ukupne procijenjene vrijednosti oko 40 milijuna kuna. K tome treba dodati zemljište nazvano Pod branom na jezeru Sabljaci u Ogulinu, koje vrijedi oko 1,7 milijuna.

Trenutna vrijednost, međutim, srozala se na 6,475.064,22 kune, kolika će cijena biti na dražbi koja će uskoro biti raspisana. Jasenak 2 čine paviljoni Vrelo, Dobra, Đula, Tounjčica i Mrežnica, u vrijednosti 8,8 milijuna kuna. Cijena ovog kompleksa bit će 1,861.002,59. Dakle, Bjelolasica se u ovom trenutku može kupiti za jednu petinu procijenjene vrijednosti.

No, iako javna dražba još nije dala rezultat, odmaralište se pomalo vraća u život zahvaljujući bračnom paru iz Splita koji je ondje ujedinio vikendaše, a njihovu priču pročitajte u Magazinu.

Subotnji Magazin Jutarnjeg lista vam, između ostaloga, donosi i sljedeće teme:

- Kako je tjedan premijerova vanjskopolitičkog trijumfa u isto je vrijeme otkrio i njegove slabosti na domaćem terenu;

- Detalji balkanskog rata za mini Schengen;

- Zašto Hrvate ne privlači liberalna politička opcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:42