VELIKO PRIZNANJE

VIDEO HTZ-a OSVOJIO PRESTIŽNU NAGRADU 'Ovo je potvrda da kreiramo vrhunske promotivne sadržaje koji su međunarodno prepoznati'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.04.2018. u 10:39

Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma

 

Promotivni video Hrvatske turističke zajednice "Ambasadori hrvatskog turizma", koji je u kratkom vremenu ostvario višemilijunsku gledanost na stranim emitivnim tržištima, odlukom američkog stručnog i predstavničkog žirija Citizine Networksa i National Association of Broadcasters (NAB) osvojio je prestižnu nagradu Travel Video Awards u kategoriji Best Video by a Tourism Organization. Također, osim stručnog žirija, promotivni video prepoznat je i od strane publike koja je u online glasovanju hrvatski promotivni turistički spot proglasila najboljim turističkim promotivnim spotom za 2017. godinu.

Svečana dodjela nagrada održana je u središtu Las Vegasa, u objektu House of Blues, a priznanje je od strane Philipa DeBevoisea, osnivača i predsjednika Uprave Citizine.tv osobno preuzeo direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

- S velikim veseljem i ponosom primili smo vijest o kandidaturi našeg promotivnog videa u kategoriji za najbolji video turističke organizacije, a osvojena nagrada za nas predstavlja ogromnu radost i satisfakciju. Ovo je potvrda da u Hrvatskoj turističkoj zajednici, zajedno s partnerima, kreiramo vrhunske promotivne sadržaje koji su međunarodno prepoznati i prihvaćeni od strane struke, ali i od strane brojnih ljubitelja putovanja diljem svijeta - izjavio je direktor Staničić, dodavši kako posebne zahvale upućuje svima koji su na bilo koji način sudjelovali u izradi promotivnog videa te svima onima koji su svojim glasovima pridonijeli osvajanju ove vrijedne nagrade.

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

Ina Rodin i Kristjan Staničić

 

- Čestitke svim finalistima i nominiranima koji su prezentirali svoje odlične projekte. Stvar je prestiža osvojiti nagradu u ovako jakoj konkurenciji - nadodao je Staničić.

Dodajmo kako su se nagrade dodjeljivale u ukupno 9 kategorija u sklopu kojih je prikupljeno više od 360 prijavljenih projekata, a svaka je kategorija imala po četiri finalista. Promotivni video HTZ-a pobijedio je u kategoriji za najbolji promotivni video turističke organizacije za koju su pristigle čak 44 prijave, dok su u uži izbor ušli promotivni video uradci Hrvatske, Perua, Kolumbije i Jordana. Dodjeli nagrada prisustvovala je i direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku, Ina Rodin.

Osvojenu nagradu komentirao je i uspješni Nevio Marasović, glavni režiser promotivnog videa.

- Nakon fantastičnih reakcija domaće i inozemne javnosti, iznimno sam ponosan što je naš trud i entuzijazam međunarodno prepoznat od strane Citizinea. Ova nagrada pripada svima nama, ali također pripada i cijeloj Hrvatskoj - izjavio je Marasović. Partner u projektu bila je agencija BBDO Zagreb, čiji izvršni direktor Luka Duboković naglašava kako osvojena nagrada predstavlja veliko priznanje cjelokupnom kreativnom timu.

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

Ina Rodin i Kristjan Staničić

 

- Odličan plasman promotivnog spota rezultat je jedinstva i zajedničkog rada na promociji onog najboljeg od hrvatskog turizma, a posebno mi je drago što smo u njega utkali i humanitarnu notu. Ovim putem još jednom bih se zahvalila našim sportašima i umjetnicima, koji su besplatno sudjelovali u promociji naše zemlje, a u čije smo ime dodijelili sredstva udrugama koje pomažu i brinu se o bolesnoj djeci i djeci s posebnim potrebama - izjavila je Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma.

Podsjećamo kako je promotivni video "Ambasadori hrvatskog turizma" sniman na različitim prepoznatljivim lokacijama u Hrvatskoj te je u njemu sudjelovalo 10 poznatih i slavnih osoba iz svijeta sporta i umjetnosti, među kojima su Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren, Dario Šarić, Marin Čilić, 2Cellos, Maksim Mrvica i Zrinka Cvitešić.

Ovim se promotivnim uratkom Hrvatsku dodatno pozicionira na međunarodnom tržištu kroz uspješne ličnosti, a osim poznatih hrvatskih destinacija, video promovira i ostale oblike hrvatske turističke ponude, poput kulturne i povijesne baštine, eno-gastronomije, aktivnog odmora, nautike, prirodnih ljepota te drugih segmenata hrvatskog turizma.

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

Kristjan Staničić, Ina Rodin i Philip DeBevoise

 

- Ova nagrada dokaz je uspješnog marketinškog pozicioniranja Hrvatske na stranim tržištima te potvrda progresivnosti u pristupu prezentiranja turističkih potencijala naše zemlje u cijelome svijetu. Izuzetno sam ponosan na svoj tim u Ministarstvu turizma koji je ovom projektu pristupio proaktivno i inovativno te zajedno s Hrvatskom turističkom zajednicom stvorio promotivni video čiju je kvalitetu prepoznala svjetska stručna javnost - izjavio je ministar turizma Gari Cappelli te čestitao svima koji su svojim radom na ovom projektu doprinijeli predstavljanju Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije koja diversificiranom ponudom na obali i kontinentu privlači turiste iz svih dijelova svijeta.

Citizen's Travel Video Awards organizacija je osnovana od strane nezavisnih filmaša i brandova iz cijeloga svijeta koja nagrađuje inovativne i inspirativne nezavisne, ali i brendirane videozapise.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo