RJEŠENJE ZA GUŽVE

VIDEO: JEDINSTVENA USLUGA U HRVATSKOJ, MOŽDA I U SVIJETU Iz zračne luke do centra grada turisti će ovo ljeto stizati katamaranom, za samo 20 minuta

 
 Duje Klaric / CROPIX

Brodsko pristanište u Resniku napokon je opravdalo svoju svrhu, jer je splitska kompanija "Catamaran line" uvela svakodnevnu brzobrodsku prugu prema Splitu na kojoj plovi dvotrupac "For".

O atraktivnosti relacije govori činjenica da će na njoj zaploviti i katamaran "Adriatic express", u vlasništvu riječke tvrtke "Adriatic Fast Ferries". Cilj je oba konkurenta pružiti putnicima mogućnost izbjegavanja cestovnih gužvi i stresa tijekom ljetnih mjeseci za putnike koji dolaze u grad iz zračne luke ili se kreću prema zrakoplovima, piše Slobodna Dalmacija.

ZA KUPNJU KARATA POSJETITE STRANICE CROATIA-TICKETS.COM

Na ovaj način turisti iz cijelog svijeta komforno iz zrakoplova stižu do centra Splita. U zračnoj luci ih dočekuju kombiji koji ih prevoze do katamarana, odakle da lje nastavljaju prema splitskoj luci.

– "Catamaran line" uveo je brzobrodsku liniju kojom će avioputnici u samo 20 minuta stići do Gradske luke i time izbjeći gužve i čekanja na prometnici kroz Kaštela. Ukrcaj putnika u Splitu je na Gatu sv. Nikole kod Lučke kapetanije, te na brodskom pristaništu Resnik – poručuju iz splitskog brodara i dodaju kako će njihov dvotrupac, kapaciteta 145 putnika, tijekom sezone isplovljavati po 10 puta u oba smjera. Cijena karte u jednom smjeru iznosi 99 kuna, dok će djeca u dobi do sedam godina putovati besplatno.

Katamaran riječke kompanije čiji je vlasnik Alan Klanac, široj javnosti poznat kao bivši direktor "Jadrolinije", povezuje Resnik i Split u sklopu pruge koja se produžuje do Bola i Staroga Grada.

– Kad nam se početkom ove godine pokazala prilika da kupimo odgovarajući dvotrupac, odlučili smo pokrenuti ovu jedinstvenu uslugu – kaže Klanac i dodaje kako će "Adriatic express" pet puta dnevno povezivati Resnik i Split s ostalim destinacijama, uz cijenu karte od 99 kuna, dok će nastavak plovidbe prema škojima biti skuplji.

Split, 030619.
Katamaran For koji plovi na liniji Split Resnik 9 puta dnevno i stize do aerodroma za 20 minuta ugodne voznje.
Na fotografiji: Karlo Franelic upravitelj stroja
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX
Karlo Franelić,upravitelj stroja

ZA KUPNJU KARATA POSJETITE STRANICE CROATIA-TICKETS.COM

Vozni red ostalih linija pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:15