ZAMALO FRONTALNI SUDAR

VIDEO: 'LJUT SAM KAO RIS, LUĐAK JE PROBIO POLICIJSKU BLOKADU' Naš cijenjeni automobilski as za Jutarnji otkrio nove detalje o incidentu kod Dugog Sela

 
 Facebook Screensshot/Facebook

Snimka s kamere iz trkaćeg Hyundaija i20 R5 slovenskog prvaka i pobjednika 45. INA Delta Rallyja Roka Turka i suvozačice Blanke Kacin koja se održala prošlog vikenda uzburkala je mnoge duhove, ali i postavila mnoga pitanja.

Pritom malo tko nije ostao u nevjerici gledajući situaciju u kojoj se zatekao (sretni) slovenske reli vozač prilikom Shakedowna Dugo Selo, Martin Breg.

Naime, na svoj Facebook profil Turk je jučer postavio snimku iz Hyundaija na kojoj se vidi kako su njega i suvozačicu koji su bili u punoj brzini dijelili milimetri od teškog frontalnog sudara s VW Golfom koji se na cesti zatekao usred brzinca, vozeći prema posadi da bi se iznenada zatekao ispred jurećeg Hyundaija!

Najstarije i najcjenjenije domaće automobilističko natjecanje ne pamti ovakvu situaciju, a sretni i spretni Turk, kada je vidio Golfa ispred sebe vještim manevrom i pomicanjem trkaćeg bolida u desno, dovoljno tek toliko da se mimoiđe s uljezom na utrci, izvukao je živu glavu.

No, postavlja se pitanje kako je moguće da se usred brzinca osobni automobil zatekao na cesti?

Za komentar nam se javio proslavljeni domaći relijaš i prvak Juraj Šebalj koji nije krio koliko je uzrujan zbog toga što se dogodilo na 45. Delti.

"Još sam ljut kao ris! S ovim činom luđaka nema veze ni organizator niti itko normalan," rekao je i dodao: "čovjek koji je vozio Golfa bio se oglušio na sve zabrane, prošao je kraj vremenske kontrole, prošao, točnije probio policijsku barikadu i krenuo ususret Turku!"

"Srećom sve je na kraju završilo sretno zahvaljujući Turkovim relijaškiim refleksima, a moglo je biti stvarno gadno. Kada je policija kasnije uhvatila vozača odmah je završio iza rešetaka, gdje mu je po meni i mjesto."

Ovaj nevjerojatan događaj na koncu je komentirao kako "reli natjecanja doista ne pamte ovakav slučaj, posebno ne ona na visokoj razini poput Delte, no na neke potpuno iracionalne poteze pojedinaca nitko živ ne može pripremiti, bez obzira na vrhunsku pripremu i organizaciju. Sigurnost publike, vozača i svih ostalih na utrci je uvijek prioritet."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:52