DOČEK ZA PREMIJERA

VIDEO: MUŠKARAC KOJI JE PLENKOVIĆU VIKAO 'ŽIVIO, ĆAĆA' OBJASNIO ZAŠTO JE TO NAPRAVIO 'To je asocijacija na Sanadera, na nekakav kriminal...'

 

Neuobičajeni doček za premijera Andreja Plenkovića danas na Korčuli, kada je muškarac vikao 'Živio ćaća!' s papirom u rukama na kojemu je pisalo 'Ćaća', izazvao je mnoge reakcije, a pred kamerama RTL-a o svemu je progovorio i glavni akter incidenta.

Podsjetimo, čim je premijer sišao s policijskog glisera u Korčuli muškarac je počeo uzvikivati "Živio, ćaća!". Policija je procijenila da muškarac ozbiljno narušava javni red i mir, pa su ga brzo krenuli odvlačiti s mjesta događaja. "Pustite me! Došao sam pozdraviti našeg ćaću. Živio ćaća!", uzvikivao je muškarac dok su ga odvodili.

Kasnije su ga pustili uz optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira.

Nakon izlaska s policijske obrade dao je izjavu reporteru RTL-a. "Moj jutrošnji motiv je da kažem općinarima da naprave ono što su obećali. Da urede obalu, šetnicu, nas 900 je potpisalo da se to uradi. Privatizira se plaža, a mi se nemamo gdje kupati", kazao je Ivan Parlov.

"Zašto s natpisom 'ćaća'? To mi je palo napamet. Znači ćaća, to je asocijacija na Sanadera, na nekakav kriminal. Pretpostavljam da se i ovdje građevinska mafija umješala u to", kazao je.

"Je li ovo bilo direktno obraćanje premijeru?", pitao ga je reporter RTL-a.

"I premijeru direktno i hrvatskoj vlasti i korčulanskoj vlasti koja je korumpirana. Ne znam koliko, to je moj osjećaj", tvrdi.

O postupanju policije kaže:

"Ma, ok. Policija je reagirala korektno. Ja sam došao tu iz kafića, napisao sam. Samo sam ga trebao pitati: ćaća, je li lipa riva. Ja sam očekivao da će njegovo osiguranje brže reagirati. Policija je postupila ok, nema se tu što reći. Da se on možda obratio, možda ne bi tako postupali. Nešto se treba učiniti po pitanju uređenja naše plaže", kazao je za RTL Ivan Parlov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:29