OSVOJILI JEDAN MANDAT

VIDEO: OGLASIO SE I ŽIVI ZID 'Ovo je početak. Sad počinje totalna demontaža korumpiranog bankarsko-političko-uhljebničkog sustava'

 
 Screenshot

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva objavljenima u nedjelju u 23:45 sati, Živi zid osvojio je 5,69 posto glasova.

Ivan Vilibor Sinčić dobio je 30,02, Branimir Bunjac 13,28, a Tihomir Lukanić 9,74 posto glasova.

Za Živi zid glasovalo je 51.000 ljudi i stranka će dobiti jednog zastupnika u Europskom parlamentu.

Prema DIP-u, iz inozemstva im je stiglo 2,33 posto glasova.

- Na konferencije nam niste dolazili, zato ne zaslužujete ni danas biti ovdje. Kako vi nama, tako mi vama - poručio je medijima Ivan Vilibor Sinčić u Facebook liveu koji se emitirao iz improviziranog stožera u jednom kafiću.

- Dugo nam je trebalo da postanemo parlamentarna stranka, a danas smo postali i europarlamentarna stranka. To je samo početak. Sad slijedi sve ono što smo najavljivali u kampanji - totalna demontaža korumpiranog bankarsko-političko-uhljebničkog sustava - najavio je predsjednik stranke Sinčić.

Tihomir Lukanić za obraćanje javnosti simbolično je odjenuo majicu američkog benda Green Day iz razdoblja kad su objavili album "American Idiot", a govor je iskoristio kako bi popljuvao medije, kojima su, kako je rekao, od istine "važnije predsjedničine trepavice ili s kime ona provodi noći".

- Zato će Živi zid izgraditi svoje medije putem društvenih mreža, jer mediji kakve sad imamo lobotomiziraju hrvatski narod... Razotkrivat ćemo istinu koliko god da nas ona košta! - rekao je Lukanić.

- Stvarni dame i gospode večeras su ovdje s nama, jer oni koji sjede u Saboru to sigurno nisu... Danas se nalazimo usred informacijskog i psihološkog rata, rata u kojem je istina prva žrtva, rata u kojem se članovi zločinačke organizacije prikazuju kao teški poštenjaci, a nas, koji se jedini borimo protiv globalnog korumpiranog sustava, sustavno se demonizira, sotonizira i medijski cenzurira - rekao je Ivan Pernar dok su okupljeni skandirali "Živi zid".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:46