METEO KAOS

VIDEO: OPASNA OLUJA DIVLJALA I DILJEM JADRANA Kod Novog Vinodolskog snimljena ogromna pijavica, vrtlog na Hvaru izazvao paniku: 'Bacao je sve u zrak'

 
 Denis Čulinović/Istramet / Majda Vrenc/Istramet

Snažno nevrijeme praćeno kišom i tučom pogodilo je dijelove Zagreba, o čemu smo već izvijestili, ali oluja nije zaobišla ni druge dijelo e Hrvatske.

Kako piše Istramet, u sklopu snažne grmljavinske oblačne linije koja se oko podneva premještala preko Kvarnera, kod Novog Vinodolskog zabilježena je ogromna pijavica. Zadržavala se iznad morske površine i nije prouzročila štete.

Isti je grmljavinski sustav do 12 sati i 45 minuta Matuljima donio vrlo obilnih 42 mm kiše. Grmljavinski pljusak značajno je snizio temperature zraka. Primjerice, dok meteorološke postaje u Puli mjere do 26 °C, na riječkom području temperature zraka kreću se većinom između 16 i 19 °C.

Tuča i grmljavinski pljuskovi pogodili su i Trogir i širu okolicu, piše Dalmacija danas. Čiovo je u samo par sati dobilo 43 mm oborina, a Kaštela i Split koji su se našli na rubnim dijelovima oblaka od 9 do 14 mm.

Da se doista radi o izoliranom olujnom oblaku, govori činjenica da je u Splitu izašlo sunce i na nekoliko trenutaka stvorilo dugu koja se miješala s padalinama i munjama.

Temperature su pale oko 6 Celzijevih stupnjeva i na području Splita i okolice te Brača.

O pijavicama su danas građani izvještavali i iz okolice Hvara, Visa, Brača i Šolte. Čitateljica je za Dalmaciju danas rekla kako je vidjela pijavicu dok se približavala Hvaru.

- Stigla je s juga sve do punte rive. S mora je ušla na samu rivu, odmah je bacila dva kemijska WC-a u more, sreća da je u tom trenutku na rivi bilo malo ljudi. Srušila je građevinsku ogradu, pobacala je stvari, predmeti su letjeli više desetaka metara u zrak. Ljudi su bježali kada su vidjeli koliko je snažna. Zanimljivo, pijavica nije nastavila pustošiti po gradu, nego se jednostavno okrenula i vratila odakle je došla - prema kanalu - rekla je Zorka Bibić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:58