OLUJA U DALMACIJI

VIDEO: ORKANSKO JUGO U PALMIŽANI NOSILO SVE PRED SOBOM Pogledajte kakvu je pustoš iza sebe ostavilo jako nevrijeme

 
 Screenshot/YouTube

Olujno jugo zahvatilo je u utorak veći dio Dalmacije, a tijekom večeri situacija je na mjestima bila doista dramatična. Poplavljene ulice, izvrnute brodice i jaki udari valova bili su uobičajen prizor.

Još u utorak poslijepodne otkazani su svi polasci brodova za Hvar i s otoka prema kopnu. Vjetar je na momente bio toliko snažan da je na više lokacija rušio borove i čemprese, nosio nadstrešnice i crijepove s krovova kuća, potapao čamce…

Prizori snimljeni u Palmižani na Paklenim otocima pokazuju snagu valova koji su s pučine na obalu nanosili gomile predmeta, posebno drvenih komada i grana.

Od jačine udara vjetra i valova stradali su najbliži ugostiteljski objekti na kojima će se materijalna šteta tek zbrajati. Kako se vidi, stradale su i neke nadstrešnice pa i čitave drvene terase.

HAK jutros javlja da su u prekidu brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

Trajektne linije u prekidu su: Brestova-Porozina, Biograd-Tkon, Zadar-Preko, Zadar-Brbinj, Split-Supetar, Split-Stari Grad, Lopar-Valbiska, Prapratno-Sobra, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik, Split-Vela Luka-Ubli, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje, Soline-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Split-Rogač,Biograd-Tkon, Split-Vis, Ploče-Trpanj, Orebić-Dominče.

U prekidu su i brodske linije: Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Korčula-Orebić, Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice, Milna-Rogač-Split, Komiža-Biševo, Mali Lošinj-Unije-Susak, 415 Vrgada-Pakoštane-Biograd, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar,Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava.

Katamaranske linije koje su u prekidu: Zadar-Sali-Zaglav-Bršanj-Zadar, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Split-Bol-Jelsa, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Dubrovnik-Mljet-Lastovo, Rijeka-Rab-Novalja, Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Žirje-Kaprije-Šibenik, Milna-Rogač-Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:01