BEZOBZIRNA VOŽNJA

VIDEO: 'POBJEŠNJELI MAX' NA SPLITSKIM ULICAMA Adrian (19) divljački juri na motoru i sve snima: 'Poštujem prometna pravila, ali ne na legalan način'

 

Snimka Adriana P. (19) na kojoj divljački juri na svom motoru ulicama Splita i krši prometne propise, užarila je ovih dana društvene mreže.

I dok se samo nekolicina divi vozačkim sposobnostima tog mladića iz ugledne splitske obitelji, većinu je zgrozila njegova suluda vožnja kojom “pokazuje da je on bog i batina, da mu nitko ne može ništa, ali i da ga policijske kazne ne brinu”. S obzirom da je na društvenim mrežama završio 25-minutni video snimljen kamerom koju je Adrian imao na kacigi dok se vozio Splitom na svojem Suzukiju GXS 1000 i pritom prolazio kroz crvena svjetla na semaforu, neoprezno ulazio u raskrižja, mahao gradskim kamerama, ali i pokazivao srednji prst prolaznicima, na noge se digla splitska policija. Iz PU splitsko-dalmatinske samo su nam kratko potvrdili da se “u odnosu na objave u medijima, vezano za slučaj divljanja po ulicama, provodi kriminalističko istraživanje”.

Velika strast

“Istraživa san malo na internetu i uzeja najbolji mikrofon koji koriste vlogeri”, pohvalio se Adrian na početku videa koji je počeo snimati nakon izlaska iz dvorišta i tijekom kojeg je bilo nemoguće, a trajao je “samo” 25 minuta, izbrojati sve prekršaje koje je počinio. Njegovi roditelji, kako nam je otkrio Adrian, ne podržavaju njegove ulične driftove pa od novca koji zaradi tijekom sezone sam financira aute, motor i kazne.

- Taj video snimio sam prije dva tjedna. Kupio sam novu kameru i išao sam se samo malo provozati kroz grad. Pričao sam bez veze i cilj mi nije bio činiti prekršaje. Moja strast prema autima i motorima traje još otkad mi je bilo 10 godina. Dok je moj otac letio kao pilot, na aerodromu u Sinju prakticirao sam vožnju. I naučio. Posuđivao sam auto, vozio gradom bez vozačke, a čim sam navršio 18 godina, položio sam vozački - rekao je za Jutarnji Adrian P., dodajući da već dvije godine snima svoje vožnje i objavljuje ih na Instagramu.

Naučio lekciju

- Dosad to nikome nije smetalo, nikad nije bilo problema. Sad su svi ogorčeni pa sam maknuo video. Volim automobile i motore. Ugrožavam li ljudske živote? To se tako po snimkama može tumačiti jer ispada da ja letim kao muha bez glave, ali drukčije sve izgleda uživo. Gdje je riskantno, poštujem prometna pravila, ali ne na legalan način, nego na način koji je u mojoj glavi.

Uglavnom proklizavam s gumama, vrtim se na boku. Sitni su to prekršaji. Platim kaznu i idem dalje. Dosad sam ih skupio desetak. Ali nikad me neće uhvatiti da vozim pijan, a kamoli prebrzo. Nisam imao ni prometne nesreće jer predviđam situacije, korak sam ispred drugih vozača - rekao nam je još splitski Mad Max. Prije dva tjedna, inače, već je bio predmet policijske obrade jer je na cesti “bacio dva boka”.

Na upit planira li stati s uličnim izazovima u kojima riskira svoj, ali i tuđe živote, Adrian P. kaže: “Naučio sam lekciju. Vozit ću i dalje, ali izvan grada. A sve što budem snimao, objavljivat ću isključivo na svojem profilu, za prijatelje i ljubitelje izazova i automobilizma”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:59