HICI ODJEKIVALI METROPOLOM

VIDEO: POGLEDAJTE PRIVOĐENJE POMAHNITALOG MUŠKARCA! Susjedi znaju o kome se radi: 'Sve je počelo kad se u kvart doselio zagonetni podstanar...'

 
 Ranko Šuvar / CROPIX

Zagrebačka policija jutros je zaprimila dojavu o pucnjavi na novozagrebačkim Utrinama u Šišićevoj ulici na broju 16. Nakon nekoliko sati, negdje oko 14 sati, osumnjičeni za pucnjavu je uhićen.

Incident koji je digao cijelo naselje na noge, kako doznajemo, nije bio izolirani slučaj u ovom kvartu.

Naime, kako doznajemo od susjeda, i sinoć su Utrinama odjekivali hici iz vatrenog oružja, a isto je zabilježeno i prije nekih desetak dana.

Prema izjavi nekih stanara koji žive u blizini Šišićeve ulice i sinoć su se između 20 i 21 sata čuli su pojedinačni hici, a navodno i prije desetak dana je netko ispalo hitac. Među stanarima se priča da se prije izvjesnog vremena u kvart doselio podstanar o kojem nitko nije imao nikakave informacije, a čini se da bi on mogao biti odgovaran za današnju, kao i prijašnje pucnjave.

Prema izjavama svjedoka današnji dan mnoge je stanovnike vratio u neka opasnija vremena.

- Ovo je bilo kao 90-ih. Upravo sam ulazila sa suprugom u neboder kad se začuo rafal. Ovo je kalašnjikov, rekao mi je muž - ispričala nam je Anela Perić, krojačica koja se u tom trenutku vraćala u neboder u kojem stanuju.

Tete iz obližnjeg vrtića tvrde da su vidjele muškarca koji je ispalio rafal, te kažu da je bio odjeven u crnu majicu.

- Čuli smo prvi rafal i taman kad smo se spremali otići kod obližnje trgovine čuo se i drugi rafal. U tom sam trnutku pomislila na našu trogodišnju djevojčicu koja je bila u obližnjem vrtiću. Čuo se vrisak teta koje su sa djecom bile vani, a onda počele bježati u vrtić.

Da stvar bude još gora skupina manje vrtićke djece (djeca do druge godine života op.a.) bila je bliža na dometu pucača, a starija grupa je bila malo dalje. Ja sam pomislila: 'Gotovo je'.

Ja i suprug ušli smo u zgradu i odmah sam nazvala dječji vrtić. Javila mi se jedna teta koja mi je rekla: Mi smo živi samo Božjom srećom. Bila je u potpunom šoku, ispričala nam je Anela Perić.

Dodal je kako je ravnateljica vrtića bila toliko potresena da je morala uzeti lijekove za smirivanje zbog šoka koji je preživjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 00:31