CIRKUS U STRASBOURGU

VIDEO: SINČIĆ VIKAO NA PLENKOVIĆA U EUROPSKOM PARLAMENTU, NJEGOV IZRAZ LICA JE NEPROCJENJIV Prvo je tipkao po mobitelu pa ipak digao pogled...

 
 Screenshot: EP

Hrvatski premijer Andrej Plenković u utorak je bio metom prozivki nekih zastupnika u Europskom parlamentu (EP) zbog odnosa hrvatske policije prema ilegalnim migrantima.

- Hrvatska neće dopustiti da bude država koja će biti neformalni hotspot -rekao je hrvatski premijer i dodao da se Hrvatska nije kao druge države odlučila za izgradnju barikada i bodljikave žice , nego da se "hrvatska, europska i buduća granica Schengena" štiti sa 6500 policajaca.

Predsjednica grupe Zelenih Ska Keller u EP-u je nakon Plenkovićevog predstavljanja hrvatskih prioriteta za predsjedanje EU-om u Strasbourgu govorila o izvještajima o nasilju i zlostavljanju koje hrvatska policija navodno čini nad ilegalnim migrantima na granici s Bosnom i Hercegovinom.

Keller je u svom obraćanju na plenarnoj sjednici EP-a ustvrdila da se uništava imovina migranata, kako ih se tuče te čak i puca na njih iz vatrenog oružja, a kako hrvatska vlada to nije zaustavila, niti istražila. Plenković je odgovorio kako Hrvatska u tretmanu migranata poštuje sve hrvatske i europske zakone i međunarodne konvencije, te da nijednu od tih optužbi ne treba uzeti zdravo za gotovo.

No, osim čelnice Zelenih, svoju minutu za napad na premijera iskoristio je i hrvatski europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić.

- Hrvatsku za vrijeme predsjedanja Europskom unijom karakteriziraju bezakonje i korupcija - rekao je Sinčić pa rekao da ni sam nije dobio jednu informaciju koju je od Vlade tražio prije pune dvije godine.

- Rok vam je bio dva tjedna, zakon vam to kaže, a vi još uvijek ništa niste odgovorili i omotnica stoji u zgradi Vlade, 100 metara od Sabora. Odbijate dati poštu, primiti poštu, tako se ne ponaša premijer i državnik, nego sitni prevarant. A zašto to radite? Da zaštite svoje prijatelje koji su ilegalno i potajno se sastajali u Vladi da bi sebi priskrbili poslove od 500 milijuna kuna - povišenim tonom rekao je Sinčić.

Plenković je prvo ignorirao Sinčića i tipkao po mobitelu, a tek pred kraj njegova govora je podigao pogled s pametnog telefona i složio poprilično začuđeni izraz lica. Kako je to izgledalo, pogledajte u priloženom videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 10:05