HIT NA FACEBOOKU

VIDEO: SNIMKA VOŽNJE U TUNELU UČKA DIGLA JAVNOST NA NOGE Vozio pogrešnom trakom, policija: 'Nije riječ o prekršaju'

 
 Screenshot Facebook: "Policijska patrola - Istra"

Društvene mreže u Hrvatskoj u četvrtak poslijepodne uzburkala je snimka objavljena na Facebook stranici "Policijska patrola - Istra", a na kojoj se vidi kako jedan automobil dobrim dijelom tunela Učka vozi pogrešnom, lijevom trakom.

Video naizgled vrlo rizične vožnje je napravio vozač automobila koji je vozio 50-ak metara iza tog vozila, a pritom iz suprotnog smjera nije stiglo ni jedno vozilo.

Iz tvrtke Bina Istra, koja upravlja tunelom, za 24 sata kratko su komentirali ovu vožnju i objasnili zašto snimka baš ne govori cijelu priču.

- U to vrijeme je promet bio zatvoren u jednom smjeru zbog kvara jednog kamiona pa nije bilo moguće da se dogodi sudar vozila - kazali su iz kompanije.

Reagirala je i policija:

- Snimka je napravljena danas oko 11:30. Mi smo kontaktirali BINA Istru, koncesionara Tunela Učka kako bismo provjerili sve činjenice. Utvrđeno je da je u to vrijeme zbog kvara kamiona promet bio obustavljen u tom smjeru i u tunelu se odvijao samo jednom prometnom trakom. Policija nije evidentirala prekršaj jer nije riječ o vožnji u suprotnom smjeru, s obzirom na to da se promet i odvijao samo u jednom smjeru. Snimka je napravljena za vrijeme privremene regulacije - rekla je za portal Index glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:49