KAOS

VIDEO: ŠOKANTNI PRIZORI POSLJEDICA EKSTREMNOG NEVREMENA KOJE JE POHARALO ISTRU Istarski ipsilon je potopila bujica, vozači su zapeli u vodi i blatu

 
 Mario Banko via Istramet

Silovito nevrijeme pogodilo je u ranim poslijepodnevnim satima dijelove Istre, a na nekim područjima je u kratkom vremenu napadalo toliko kiše da su nastale vodene bujice visine od oko pola metra.

Prema najnovijim informacijama čitatelja portala Istramet, vodene bujice kod odmorišta Bačva poplavile su Istarski ipsilon gdje je promet blokiran, a nekoliko vozila je zapelo u vodi i blatu.

Ipsilon je blokiran na dionici od Višnjana do Baderne, javljaju čitatelji ovoga portala koji su zabilježili zapanjujuće prizore blatne bujice koja je došla gotovo do visine zaštitne ograde koja razdvaja dva smjera Ipsilona. Da je promet blokiran na spomenutoj dionici izvijestio je i Hrvatski autoklub.

U dijelovima Istre padala je i tuča.

U tijeku je ispumpavanje vode te se rade iskopi uz kolnik, a prema riječima zapovjednika vatrogasne zajednice Istarske županije Dine Kozlevca, i vatrogasci su izašli ne mjesto događaja.

Osim njih, na terenu su i članovi tehničke ekipe Bina-istre koji su pročistili 'save šahtove' oko kriznog područja.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u četvrtak uz umjeren i jak razvoj oblaka postoji mogućnost za lokalne pljuskove s grmljavinom ili kratkotrajnu kišu, ponajprije na sjevernom Jadranu i u istočnoj Hrvatskoj, a za Istru je objavljena i žuta uzbuna zbog potencijalno opasnih vremenskih uvjeta.

U petak djelomice sunčano i nestabilno te vrlo toplo i vruće. Uz jači razvoj oblaka mjestimične kiše i pljuskova praćenih grmljavinom bit će već ujutro na sjevernom Jadranu, a zatim u zapadnim predjelima unutrašnjosti, dok će se prema večeri proširiti i na ostatak zemlje. Mjestimice su moguća izraženija grmljavinska nevremena.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu će puhati uglavnom umjereno jugo koje će postupno okretati na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 23. Najviša dnevna od 26 do 31, na istoku zemlje moguće i do 34 °C.

U subotu promjenljivo i nestabilno uz čestu kišu, ponegdje i obilnu te pljuskove koji lokalno mogu biti i izraženiji. U nedjelju sunčanije, a mjestimične kiše ili pljuskova još može biti uglavnom na istoku zemlje te u unutrašnjosti Dalmacije. Zatim početkom tjedna pretežno sunčano i uglavnom suho. Na Jadranu će puhati većinom umjeren sjeverozapadnjak. U subotu će malo osježiti, a od nedjelje ponovno porast temperature.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:21