ELEMENTARNA NEPOGODA

VIDEO U Hrvatskoj kiša, a od sutra slijedi poboljšanje! Led na Dunavu potpopio brod i uništio most!

Gorski kotar, 201011.Olujna bura s kisom, susnjezica i potom gust snijeg obiljezili su danasnje popodne u Gorskom kotaru. Najvise je problema snijeg zadao sudionicima u prometu. Lokalne su ceste vec oko 13 sati bile prekrivene snjeznim pokrivacem, a na autocesti Rijeka - Zagreb prometuje se otezano. Preporuka svim vozacima je da nikako ne krecu na put bez zimske opreme. Na slici: detalj s autoceste, dionica Ostrovica - Vrata.Foto: Tea Cimas / Cropix
 Tea Cimas / CROPIX

ZAGREB - Danas je u Hrvatskoj, za razliku od vikenda, oblačno vrijeme. U kopnenima krajevima pada kiša i snijeg, dok na Jadranu kiša s grmljavinom.

Snijeg nošen burom moguć je i ponegdje na Hrvatskom primorju, a većina oborina očekuje se prijepodne, samo u Dalmaciji poslijepodne, javlja DHMZ.

Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici, na dijelu sjevernog Jadrana, Istre, u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Na sjevernom Jadranu puše umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a na srednjem i južnom će umjereno i jako jugo poslijepodne okretati na istočnjak i buru. Najviša temperatura između 1 i 5, na sjevernom dijelu Jadrana od 4 do 8, na južnom između 8 i 13°C.

Već sutra u cijeloj se zemlji očekuje poboljšanje vremena. Jutra u unutrašnjosti biti će hladna, mjestimice s maglom, osobito u srijedu. Danju postupno sve toplije,a bura će od sutra sve više slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

U cijeloj zemlji ceste su mokre i skliske, a u nekim dijelovima moguća je poledica. Bura ometa promet na autocesti A6 Rijeka - Zagreb, zbog čega je dionica između čvorova Kikovica i Delnice otvorena samo za osobne automobile, javlja HAK.

Proglašeni su zimski uvjeti u Gorskom kotaru, a zbog vjetra je u prekidu katamaran na liniji Novalja-Rab-Pag.

Za sav promet zatvorena je državna cesta D425 Čeveljuša-Karamatići, a samo za osobna vozila otvorena je ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Zbog prosvjeda mljekara na Podravskoj magistrali (D2) kod mjesta Poljanec prekinut je promet, a kod Kloštra Podravskog vozi se jednim trakom. U Bjelovaru je zatvorena državna cesta D43.

U Zagrebu je prekinut promet Slavonskoj aveniji u smjeru zapada od križanja sa Čulinečkom do križanja sa Čavićevom ulicom. Obilasci iz smjera istoka (Ivanje Reke i Sesveta): Čulinečka-Nova Branimirova, Servisno-industrijskom cestom (uz Slavonsku aveniju) ili od čvora Ivanja Reka prema Zagrebačkoj obilaznici (A3).

Za sav promet zatvorene su državne ceste:

- D1 u Lučkom,

- D22 Novi Marof-Sudovec,

- D38 na dionicama Ruševo-Đakovo i Pleternica- Vesela,

- D59 Kapela-Dazlina i

- D523 Šmrika- Križišće.

Ledena lanina na Dunavu potpila brod i uništila most

Led koji se topi počeo se kretati Dunavom zbog čega su brojna plovila privezana uz obalu oštećena, a jedan je brod restoran 'Aleksandar' i potonuo, javlja Dnevni Avaz .

Srećom, u trenutku potonuća na brodu nije bilo ljudi.

Ledene su gromade uništile i 30-metarski most koji spaja obalu s marinom 'Bond'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:32