NESREĆA U ZAPREŠIĆU

Vidošević pao s konja i slomio nekoliko kralježaka

Nesreća se dogodila sinoć na konjičkom klubu u Zaprešiću gdje Vidošević i inače jaše. Liječnici su mu sanirali ozljedu i naredili strogo mirovanje u kućnoj njezi
 Miroslav Kiš/CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević morao je odgoditi proslavu svog 50. rođendana koji je planirao 30. siječnja u zagrebačkom Movie Pubu jer je pao s konja te ozlijedio kralježnicu i mora mirovati.

Vidošević je u srijedu doživio lakšu nezgodu, piše u priopćenju Hrvatske gospodarske komore, pa se ne smije kretati.

“Vidošević se osjeća dobro, ali će prema liječničkoj preporuci sljedećih nekoliko tjedana morati mirovati”, piše u priopćenju glasnogovornica HGK Martina Sokač-Saraga. No, nije željela otkrivati nikakve detalje pa nije htjela odgovoriti ni na pitanje koliko konja posjeduje njezin šef.

- Ne znam ništa o njegovim konjima, znam samo da je jutros nazvao član obitelji Vidošević i javio što se dogodilo - izjavila je Sokač-Saraga.

Neslužbeno doznajemo da je Vidošević nakon utrke za Pantovčak počeo rekreativno trenirati jahanje, čime se dosad bavio njegov sin. Ante Vidošević čak se lani natjecao na konju Saraju koji je u vlasništvu njegova oca. Svoje konje šef Komore drži u Konjičkom klubu Trajbar Team u Zaprešiću gdje je i pao s konja, a doznajemo da ga treninira jahačica Snježana Beljan koja se i brine o njegovim konjima.

- Bio je to nezgodan slučaj. Nadan rekreativno jaše, a ja treniram njegova sina - rekla je trenerica Beljan. No, neslužbeno smo doznali da se Vidošević teže ozlijedio.

- Pao je i nabio se, toliko ga je boljelo da je jedva došao do automobila - rekao je jedan anonimni očevidac. Vidošević je, kako se ranije pisalo, vlasnik dva konja, jednog hrvatskog toplokrvnjaka, koji vrijedi između pet i sedam tisuća eura, te lipicanera za kojeg je izdvojio između sedam i 10 tisuća eura. Vlasnica kluba Maja Trajbar danas se nije javljala na mobitel, nego je to učinila njezina majka te rekla da ona ne zna ništa i da nazovemo navečer.

Na službenoj internetskoj stranici kluba vidi se da je klub smješten u kompleksu na 110.000 četvornih metara površine, što uključuje i šumu sa stazama za jahanje te 3000 kvadrata zatvorenog prostora koji sadrži dvoranu za zimsko jahanje i štalu sa 40 bokseva u sklopu koje nude i pansion za konje. Također nude i smještaj konja u prostranim boksovima opremljenim automatskim pojilicama, koje se redovito održavaju i čiste, a u stajama je i 24-satni videonadzor, a od ostalih mjera sigurnosti navode i noćnog čuvara.

Pao sam. Konj je dobro!

ZAGREB - Pao sam, konj je dobro! - objavio je Nadan Vidošević na svom Twitteru. Predsjednik Hrvatske gospodarske komore i bivai predsjednički kandidat koji je tijekom kampanje uložio puno truda u svoje predstavljanje na internetu, tako je preko interneta komentirao i nesreću koja mu se dogodila na jahanju. (G. Galović)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:59