DOZVOLA ZA REMETINEC

Više nema prepreka za uhićenje. Sabor UKINUO IMUNITET Ivi Sanaderu!

 Goran Mehkek / CROPIX

Bivši premijer Ivo Sanader od danas u 17 sati u bijegu je pred institucijama pravne države! Sabor je Ivi Sanaderu jednoglasno sa 104 glasa danas poslijepodne skinuo imunitet za pritvor i da nije napustio Hrvatsku policija bi ga lišila slobode i stavila u pritvor odnosno istražni zatvor.

Za oporbu, kad je riječ o njegovom bijegu nema dvojbe – HDZ mu je dopustio da pobjegne! Stoga su SDP i IDS i danas ponovili – vrijeme je za izbore jer je Vlada izgubila sav legitimitet! HNS-ovci su poručivali naš je sram što su u vrhu vlasti ljudi osumnjičeni ili opruženi za potkradanje vlastite zemlje! A Glavašev HDSSB-ov ocjenio kako je HDZ zločinačka organizacija koja ima Vladu sjeni u Remetincu!

SVE O SKIDANJU IMUNITETA IVI SANADERU PROČITAJTE U SPECIJALU JUTARNJEG.HR

Sanader policiju nije dočekao jer je zemlju napustio još prije podne. Umjesto da sve bude odrađeno brzo cijeli postupak skidanja imuniteta otegao se na gotovo osam sati otkada je zahtjev DORH-a skidanje imuniteta radi pritvora i to zbog zlouporabe položaja i oblasti te udruživanja radi počinjenja kaznenog djela, došao na Markov trg.

Napetost i dramatična rasprava u sabornici oko Sanaderovog imuniteta bile su na vrhuncu. Nervozni su naravno najviše bili HDZ-ovcima pa su njihovi potpredsjednici Sabora Vladmir Šeks i Ivan Jarnjak dva puta su pozivali stražu i davali nalog da se iz velike vjećnice udalje HDSSB-ovce Dinka Burića i Ivan Drmića. Ali i nalog straži da okrene kamare kako se izvođenje spomenutog dvojca ne bi vidjela javnost.

- Bivši premijer Ivo Sanader definitivno je pobjegao. Pitanje je tko je to dopustio. Jesu li nadležni policija ili USKOK. Tko mu je dojavio takve informacije o zahtjevu za pritvor, a zna se tko ih je ima – USKOK i državni odvjetnik – bio je izričit šef SDP-a Zoran Milanović. Isto tvrdi i IDS-ovac Damir Kajin.

- Pustili ste ga pobjegne i netko iz vrha vlasti mu je to omogućiti. Zbog toga treba raspustiti Vladu i vrh obavještajne zajednice – poručuje Kajin dodajući kako „državni neprijatelj može pobjeći samo u Hrvatskoj.

- Nekome bi bilo puno draže da Sanader dobije politički azil u Americi ili Austriji nego da pjeva u Hrvatskoj! – poručio je Kajin.

HNS-ova Vesna Pusić priznala je kako za njih Sanaderov bijeg iznenađenje.

- Očekivali smo da će stati pred lice pravde i izjasniti se – kazala je.

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar u prilog tvrdnji o puštanju Sanadera da pobjegne naveo i konkretan dokaz.

- Zašto DORH prije nego je poslao zahjev u Sabor nije tražio od policije da Sanaderu uzme putovnicu – pitao je Lesar.

Najoštriji je bio HDSSB-ovac Dinko Burić koji je optužio HDZ da su zločinačka organizacija.

- Nekad državotvorna stranka HDZ je i po zakonskoj definiciji u Hrvatskoj postala zločinačka organizacija. Imamo Vladu u Banskim dvorima, a Vladu u sjeni u Remetincu! – vikao je Burić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:22