VREMENSKA PROGNOZA

VJEROVALI ILI NE: HLADNA FRONTA S ARKTIKA DOLAZI U NAŠE KRAJEVE DRUGI PUT OVAJ MJESEC! Provjerite kada nas očekuje novo zahladnjenje

 
 Ranko Suvar / CROPIX / Severe Weather Europe

Vjerovali ili ne, hladna fronta s Arktika po drugi će put u ovom mjesecu prodrijeti do naših krajeva. Već u nedjelju će značajno zahladiti u središnjoj Europi, dok će početkom tjedna arktička fronta zahvatiti Balkanski poluotok i Mediteran.

Zbog novog prodora hladnog zraka ponovno će značajno zahladiti, a meteorolozi sa Severe Weathera ne isključuju snijeg u nizinama i novi mraz.

Severe Weather Europe
Temperaturna anomalija, nedjelja

HRT-ov meteorolog Zoran Vakula u najnovijoj prognozi potvrđuje kako će od nedjelje opet biti hladnije, oblačnije, kišovitije i vjetrovitije. Ponegdje će biti i obilnije kiše, u nedjelju osobito na Jadranu i područjima uz njega, zatim i u sjevernijim krajevima.

"Bit će i grmljavine, mjestimice vjerojatno i olujnog nevremena, a potkraj ponedjeljka i osobito u utorak moguć je i snijeg, uglavnom u višem gorju", prognozira Vakula.

Severe Weather Europe
Temperaturna anomalija, ponedjeljak

U kopnenom će području, nastavlja HRT-ov sinoptičar, puhati većinom umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, gdjekad i s olujnim udarima, a na većem dijelu Jadrana od nedjelje često jaka bura, ponegdje i olujna, ne samo na udare. Jugo će se vjerojatno do ponedjeljka zadržati samo na jugu.

Severe Weather Europe
Temperaturna anomalija, utorak

U drugom dijelu sljedećega tjedna povećava se vjerojatnost za malo stabilnije, mirnije i manje hladno vrijeme, uz više sunčanih sati i manje kiše, a dugotrajnije suho, sunčano i relativno toplo razdoblje moguće je tek u posljednjem svibanjskome desetodnevlju.

U Zagorju pala tuča

Tek nekoliko dana nakon što je Državni hidrometeorološki zavod poručio kako nije moguća nabava protugradnih raketa već da ćemo se braniti samo prizemnim generatorima, pala je tuča. Tuča je pala u Krapini i okolici, Sv. Križu Začretju, Tuhlju i Krapinskim Toplicama, javlja Zagorje.com.

Ovoga puta tuča nije bila prevelikih razmjera, no zasigurno je učinila štete na usjevima.

Zagorje.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:37