TENA MIŠETIĆ

VLADA O PLENKOVIĆEVOJ SURADNICI KOJU USKOK ZOVE KAO SVJEDOKINJU 'Uobičajeno je da nju, s obzirom na njezinu funkciju, kontaktiraju iz ministarstava'

Tena Mišetić
 Goran Mehkek / CROPIX

Tena Mišetić, jedna od najbližih suradnica premijera Andreja Plenkovića, koja obavlja dužnost zamjenice predstojnika Ureda premijera, a koju bi USKOK trebao ispitati u aferi s uhićenom smijenjenom državnom tajnicom Josipom Rimac zbog toga što se u snimljenim razgovorima spominje i njezino ime, nije još, tvrde u Vladi, dobila poziv za svjedočenje.

- Naglašavamo da zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade još nije kontaktirana od strane nadležnih institucija oko svjedočenja u vezi sa spomenutim slučajem te da će se odazvati pozivu ako ga dobije - poručuje Marko Milić, glasnogovornik Vlade.

Napominje kako je Tena Mišetić zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade koja sukladno Uredbi o Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Pravilniku o unutarnjem redu Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske koordinira rad Ureda i upravlja Službom za javne politike i potporu predsjedniku. Propisi se, dodaje, upućuju u javno savjetovanje nakon što su usuglašeni od strane svih nadležnih resora, a u procesu usuglašavanja zakona i drugih akata koji se usvajaju na sjednici Vlade Republike Hrvatske, sudjeluje i Ured predsjednika Vlade kao i Ured za zakonodavstvo Vlade RH.

- Iz navedenog razloga tajnici kabineta onih tijela koja su nositelji izrade pojedinog propisa kontaktiraju zamjenicu predstojnika Ureda ili savjetnike u Uredu isto kao što kontaktiraju i tajnike kabineta drugih ministarstava koja su uključena u postupak usuglašavanja propisa - poručuje Milić.

Ružica Njavro, podsjetimo, uhićena tajnica u kabinetu ministrice poljoprivrede, je, između ostalih, kontaktirala i Tenu Mišetić, pa se stoga i nju spominje u svojstvu svjedoka u ovom postupku.

Nju je Ružica Njavro tražila, kako su istražitelji snimili u jednom razgovoru, da sve pusti "u proceduru javnog savjetovanja sa svim nedostacima'' te da se on pripremi za ''davanje potrebnih komentara nakon što to izađe na e-savjetovanje''.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:52