STOŽE MJERE

Vlada protiv huligana: Pijanii maskirani ne smiju na stadion

Uvode se i četiri nova kaznena djela, a policija sada može zabraniti natjecanje
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Navijači koji su maskirani ili pijani više neće moći na stadion, a u sportskim objektima zabranjuje se prodaja alkohola. Uspiju li se pijani i maskirani provući na stadion, morat će platiti od 2000 do 15.000 kuna kazne ili 30 dana zatvora.

To su nove izmjene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima koje je Vlada uputila u Sabor. Pooštravanje mjera protiv huligana potaknuli su brojni incidenti na sportskim događajima, rečeno je na Vladi.

Uvode se i četiri nova kaznena djela: sudjelovanje u tučnjavi ili napadu na gledatelje, organiziranje nasilja na natjecanjima, uništavanje stvari ili imovine, te nepoštivanje mjera i zabrana. Zakon policiji omogućava zabranu natjecanja ako sportski objekt nije propisno opremljen, a organizator se obvezuje na prekid natjecanja u slučaju većih nereda. Omogućuje se i kažnjavanje huligana koji su incidente napravili u inozemstvu.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici odobrila Općini Tisno iznos od 1,14 milijuna kuna kako bi pomogla isplatu naknade štete obitelji teško stradalog vatrogasca na Kornatima, Frane Lučića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:53