KAKAV DAR

VLASNIK TVRTKE IZ TROGIRA RADNIKU KOJI ODLAZI U MIROVINU POKLONIO AUTO 'Ništa mi nije rekao, samo mi je jednog jutra dao ključ od auta. Ostao sam paf'

 
Ilustracija
 Nikola Vilić / CROPIX

Vlasnik jedne trogirske tvrtke poklonio je svom djelatniku novi automobil kao zahvalu za dugogodišnji rad, javlja Dnevnik.hr.

"Iznenadio me jedno jutro, ništa mi nije rekao, dao mi ključ od auta, to je cijela filozofija. Prosto i gotovo. Ostao sam paf! I rekao sam 'hvala' i gotovo", ispričao je novinarima Joško Jakus, djelatnik tvrtke iz Trogira.

Potez koji se rijetko viđa u Hrvatskoj omogućio je šef Mario Stojan. Joško je, kaže, prvi djelatnik tvrtke koji uskoro ide u mirovinu.

"On je 23 godine djelatnik firme. Prošao je sa mnom dobre i krizne situacije, predano je radio, lojalan je firmi bio 23 godine. Taj čovjek je zaslužio i više nego što sam poklonio", rekao je Stojan.

Joško objašnjava da je poštovanje obostrano.

"Ja smatram da je to uzajamno. Kad i jedna i druga strana radi, sve može biti pozitivan rezultat", kaže Joško i dodaje da i on misli o svom šefu što i šef misli o njemu, da je predan. Kaže i da su mu supruga i djeca jedva povjerovali kad im je rekao da je od šefa dobio automobil. Mislili su da laže.

Tvrtka u kojoj Joško radi ima 21 zaposlenika. Vodovodne i plinske instalacije i klimatizacija njihov su posao. I ostali zaposlenici pozdravljaju šefov nesvakidašnji potez.

"Svaka čast! Drago mi je. Nadam se da ćemo, kad dođe vrijeme, i mi dobiti auto", smije se Igor Zrnić, zaposlenik tvrtke.

Vlasnik priznaje da je sretan zbog učinjenog. "Ja se osjećam zadovoljno i ponosno. Bogu hvala što smo u mogućnosti nagrađivati radnike. Jako sam zahvalan dragom Bogu što sam mogao donijeti ovu odluku", kaže Mario koji najavljuje da će nagrada biti još. Za sve vrijedne i predane radnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:55