Kako god je pizza od priproste, neugledne i jadne sirotinjske spize talijanskog juga postala planetarna uspješnica, tako bi nova gastronomska zvijezda hrvatske scene mogao postati unikatni i jedinstveni - vodički kulen. Vodiško - a može i vodičko - kulenje, a onda isto tako može i kulinje, kako ga Vodičani zovu u množini, autohtona je i tradicionalna zimska spiza koja je ne tako davnih godina, prije turističkog buma i obilance koju je donio, ovo lipo misto pokraj magistrale spašavao od glada, piše Šibenski.
Svaka je vodička kuća, priča Divna Bareša-Pipalova, ako nije mogla više, gojila barenko po jednog malog prajčića za zimu. I od tog bi se blagoslovljenoig gudina iskoristilo baš sve. A posebno - 'čriva', kako Vodičani zovu crijeva. To je bija delikates, od kojeg su drug...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....