IZVANREDNA SJEDNICA KRIŽNOG STOŽERA

VODOSTAJ SAVE KOD JASENOVCA RUŠI REKORDE! Ovako nije bilo od sredine 70-ih godina i što još opasnije - voda još uvijek nadire

Trebež
 Ronald Goršić / CROPIX

>> NOVO 7:35 Vodostaj Save u Jasenovcu nastavio je rasti i u noći s nedjelje na ponedjeljak te je u 7 sati u ponedjeljak iznosio 915 centimetara.

U obrani od poplava u Jasenovcu, Trebežu i Letovaniću sudjeluje 180 vojnika, 20 motornih vozila, pet čamaca, tri pumpe i jedna amfibija, priopćeno je iz MORH-a.

-------------------

JASENOVAC - Vodostaj Save u Jasenovcu dostigao je u nedjelju u 21 sat 907 centimetara, što je jednako najviše izmjerenom vodostaju od sredine 70-ih godina prošlog stoljeća i što je još opasnije voda još uvijek nadire, još uvijek raste. Pripadnici Hrvatske vojske, mještani, vatrogasci, djelatnici Hrvatskih voda užurbano cijele nedjelje nadvisuju nasipe vrećama pijeska kako bi spasili naselja od poplava. Stanje pogoršavaju kiša i snijeg koji su počeli padati u nedjelju navečer.

U nedjelju u 16 sati u Jasenovcu je zbog bujanja Save održana izvanredna sjednica županijskog kriznog stožera, a za ponedjeljak je sazvana nova. Poduzimaju se sve potrebne mjere kako bi se spasile kuće, imovina i životi ljudi. Crvenom stanju, odnosno izvanrednim mjerama približava se i vodostaj rijeke Odre u Sisku, a Kupa uzvodno od Letovanića, u Starom Farkašiću i dalje raste i u 21 sat je dostigla 949 centimetara, centimetar manje od proglašenja izvanrednog stanja. Vodostaj Kupe raste i u Starom Brodu, Letovaniću i Žažini, gdje je poplavljeno više desetaka kuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:27