PROBLEM S JAVNIM PRIJEVOZOM

VOZAČI ZET-a STIŽU U POMOĆ DUBROVAČKOM LIBERTASU Gradonačelnik: 'Predstavnici sindikata najavili su da će u ljetnim mjesecima otvarati bolovanja'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.07.2019. u 13:46

Zagreb, 231017.
Autobusni pogon Podsused.
Ministar mora, prometa i infrastrukutue Oleg Butkovic s ravnateljem Sredisnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU Tomislavom Petricem, te predsjednicom Zagrebackog Holdinga Anom Stojic poptisali su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu novuh 15 ZETovih autobusa
Na fotografiji: novi ZET-ovi autobusi.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / Ilustracija / CROPIX

 

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković potvrdio je u petak u Dubrovniku kako će od 1. kolovoza dvanaest vozača ZET-a biti na dvomjesečnoj ispomoći u dubrovačkom javnom prijevozniku Libertas, čijih je 27 vozača na bolovanju ili porodiljnom dopustu, zbog čega su neke gradske linije ukinute vikendom i blagdanima.

Franković je rekao kako je nedostatak vozača onemogućio normalan rad javnog gradskog prijevoznika pa je ZET-u poslan zahtjev za privremen prelazak vozača.

- Suradnja dvaju javnih poduzeća moguća je po zakonu, a ZET je odgovorio pozitivno - izjavio je Franković dodavši kako je o svemu razgovarao sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i direktoricom ZET-a.

Objasnio je kako je smještaj vozačima osigurala tvrtka Libertas i to u dormitoriju obnovljenog Državnog arhiva u Dubrovniku, dok će im hrana biti osigurana u Hotelu Gruž, čiju uslugu prehrane inače koristi dubrovačka policija.

Dubrovnik, 290411.
Na fotografiji autobusi JGP-a Libertas na Pilama i ukrcaj putnika.
Foto: Zoran Kusalo / CROPIX
Zoran Kusalo / Ilustracija / CROPIX
 

Pozvao je djelatnike koji mogu prekinuti porodiljni dopust da pomognu kolegama u tvrtci.

- Njihov povratak bio bi nam iznimno važan tijekom turističke sezone - naglasio je Franković i dodao kako će Libertas zimu puno lakše odraditi s manjim brojem vozača.

Franković je istaknuo kako su predstavnici sindikata prije osam mjeseci najavili da će u ljetnim mjesecima otvarati bolovanja te ocijenio kako je teško reći je li netko zaista bolestan.

- Znamo da neki djelatnici Libertasa stvarno imaju ozbiljne zdravstvene probleme i želimo im što brže ozdravljenje - rekao je dodavši kako ne može ulaziti u svaki slučaj.

Naglasio je kako su usvojeni svi zahtjevi dva sindikata u tvrtci Libertas.

- Poboljšali smo materijalna prava, a rješavamo dugove iz prošlosti. Prije svega prekovremene sate koji se godinama nisu rješavali. Vozačima ćemo plaće povećati u drugom dijelu 2020. godine, kad provedemo potpuni preustroj voznog reda i poslovanja tvrtke - rekao je Franković.

On također smatra da tvrtka Libertas može dobro poslovati, osobito u 2020. godini s komercijalnom djelatnosti prijevoza gostiju s kruzera do povijesne jezgre.

- U Libertasu se radi predano, ali se brojni problemi iz prošlosti ne mogu riješiti preko noći. Razumijem da bi zaposlenici htjeli sve i odmah, ali nisam davao nikakva lažna obećanja. Sve što smo obećali smo i ispunili - zaključio je Franković.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo